Veluwetopper

fietsroute - 109 km

Neem eens twee dagen om uitgebreid kennis te maken met de Veluwe. Veluwetopper voert u door een bont geheel van wat dit prachtige gebied te bieden heeft.

De eerste dag (54km) gaat naar het noorden en het oosten van de Veluwe. Langs weilanden, bosranden, houtwallen, randmeren en uiterwaarden. Het is genieten van de weidse uitzichten en de rust. Ook de historische Hanzestadjes Elburg en Hattem liggen op de route. U fietst over landweggetjes langs vele boerderijen, maar ook over eenmanspaadjes en fietspaden. De dag eindigt in Heerde.
Op de kaart kunt u zien dat de tocht op dag twee (55km) door bossen, onder andere van het Kroondomein, langs stuwwallen, plassen, beekjes, en over enorme glooiende heidevelden gaat. U maakt gebruik van de kilometers lange fietspaden in dit gebied.

Praktische informatie

Het station Nunspeet ligt achter het startpunt. De route is vandaar direct op te pakken. U kunt ook starten in Elspeet, dan is Hattem een prima overnachtingsplaats.
Afhankelijk van de keuze van uw overnachtingsplaats kunt u Veluwetopper natuurlijk ook bij elk een ander nummer starten.

Op beide fietsdagen wordt, daar waar het mogelijk is, gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

In de diverse stadjes die de route aandoet zijn voldoende horecagelegenheden.
De overnachting moet u zelf regelen. In Heerde zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden.

Startpunt Veluwetopper

Veluwetransferium
Plesmanlaan 2
8072 PT Nunspeet

coördinaten: N52.37024 E5.78365
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Hans Beumer en Lenny Beumer.

5 reacties

28 juli 2021   

foto
Reactie
Deze route doet zijn naam eer aan! Twee verschillende routes, beide prachtig. Het bos van het Kroondomein is indrukwekkend.
Door Ellen

14 september 2020   

foto
Reactie
Deze route in twee dagen gefietst zoals was aangegeven. De tweede dag fantastisch. Het waren twee warme dagen mogelijk ook daardoor wel druk op de fietspaden. Opletten dus.
Voor ons was dit voor nu het laatste traject van onze vakantie. Veel dank 😊
Door Gerhard

10 juni 2020   

foto
Reactie
We hebben deze prachtige route in drie etappes (rondjes) gefietst. Heel afwisselend en goed beschreven. Onderweg nog een hert gespot. Dit is een absolute aanrader. De mooiste plekjes van de Noord Veluwe worden aangedaan.
Door Lenny en Hans Beumer

18 augustus 2016   

Reactie
Samen met mijn vrouw route Veluwetopper gefietst. Prachtige afwisselende route. De heide stond in bloei. Een pluim voor routemaakster Mieke.
Door Fam. M.F. Sinke

18 augustus 2015   

foto
Reactie
Als je de Veluwe wilt verkennen is deze route zeker een aanrader. Langs de rand van de Veluwe maar ook door mooie stadjes. Toen ik de route fietste stond de heide volop in bloei. Het mooiste gedeelte vond ik in het kroondomein "Het Loo".
Door Bert Broekema

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"