Rondje Schier

fietsroute - 17 km

Op het kleinst bewoonde Waddeneiland Schiermonnikoog mogen alleen de eilandbewoners hun auto gebruiken. Het is dan ook heerlijk fietsen over de smalle autoluwe landweggetjes en de vele schelpenfietspaden. De fietsroute leidt u door afwisselende landschappen: duinen, kwelders en grazige weilanden en natuurlijk langs het wad. Het enige dorp op 'Schier' heeft een Beschermd Dorpsgezicht en vele horecagelegenheden. Natuurlijk kunt u onderweg een kijkje nemen op het brede strand..

Praktische informatie

Bent u al op het eiland, kijk dan waar u de route het beste kunt starten.

In het dorp zijn verschillende horecagelegenheden.
Op de route komt u langs: Beachclub Noderstraun en Strandpaviljoen De Merlijn.

Wilt u een fiets huren, reserveer deze dan voor uw bezoek. De fiets is af te halen bij de boot. Bij mooi weer zijn huurfietsen schaars.

Startpunt Rondje Schier

Aanlegsteiger
Veerweg 3
9166 SL Schiermonnikoog

coördinaten: N53.46840 E6.20222
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

2 reacties

31 mei 2023   

foto
Reactie
Schiermonnikoog van alle kanten, voor zover te zien vanaf het fietspad. Mooie ronde over het fietsbare gedeelte van het eiland. Veel natuur, historie en de fietspaden. Wel stoffig voor de fiets, bij droog weer ;-)
Door Aad van Dorp

3 november 2015   

foto
Reactie
Na een dag mist kwam vanmiddag de zon door en genoten we van het duin- en waddengebied. Het was eb en langs het wad stonden we vaak stil om vogels te spotten. Zo waren er veel mooie pijlstaarten. Dankzij de korte dag zagen we er ook de zonsondergang.
Door Hans Doorenbosch en Mirjam Aarsman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"