Mooi Den Bosch

12 km of 18 km

Startpunt

NS station 's-Hertogenbosch
Stationsplein
5211 BM 's-Hertogenbosch

coördinaten: N51.69050 E5.29388

Introductie

Tijdens Mooi Den Bosch ziet u niet alleen dat de stad een rijk verleden heeft. U passeert een gedeelte van de oude verdedigingswerken, zoals stadsmuren, bolwerken, bastions en de Citadel. En natuurlijk de beroemde Sint-Jans Kathedraal. Maar de wandeling zoekt vooral ook de groene stukken van de stad op. U wandelt door parken, tuinen en hoven. Na de start vanaf het station gaat de route door het gezellige centrum naar wat minder bekende wijken van de stad. Ook de verbindingen tussen de parken zijn over het algemeen groen met mooie, grote bomen. En er is veel water, zoals de Zuid-Willemsvaart, rivier de Aa, en singels. De lange versie gaat door een deel van het natuurgebied Het Bossche Broek.
Natuur, cultuur en geschiedenis gaan hand in hand tijdens deze wandeling.

Praktische informatie

Komt u met de auto dan kunt u de hele dag op P+R Transferium De Vliert parkeren voor een vast bedrag.
De aanlooproute staat boven de routebeschrijving.

In het centrum zijn veel horecagelegenheden. Op de route zijn mooie rustpunten en veel bankjes. U kunt in alle rust pauzeren en genieten van de stilte.
In Het Bossche Broek kan het na langdurige regen op een tweetal punten nat en drassig zijn
Met dank aan de routemaker(s) Evert Jan Verburg en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

3 reacties

31 maart 2024   

foto
Reactie
Leuk om de stad op deze mannier te verkennen. Wij noemen hem dan ook Den Bosch anders. Mooie afwisseling van stad, langs water, door de vele stadparkjes, vele beelden/kunstobjecten en muurschilderingen en smalle straatjes. We hebben genoten.
Door Conny

25 februari 2024   

Reactie
Leuke en leerzame stadswandeling, vooral door de afwisseling van stad en groen. Veel onbekende plekken/wijken gezien. De 12-km variant gedaan, dagvullend door de vele bezienswaardigheden. Bossche Broek bewaren we voor een minder natte periode!
Door Anne-Marie

16 december 2023   

foto
Reactie
Wat is het toch leuk om in Den Bosch rond te lopen. Het centrum stond vol met kerstbomen, erg gezellig. Met deze wandeling kom je ook door wat onbekendere delen van de stad. Het Bossche Broek was net te doen, hier en daar wel wat modderig.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"