De Blauwe Verbinding

kanoroute - 14 km of 16 km

De Blauwe Verbinding is een project om schoon water uit de Oude Maas in het Zuiderpark te krijgen. Tevens is het traject een ecologische zone en een recreatiegebied met kanoroute geworden.
Voor kanoërs is de route een beleving: midden in de grote stad varen, overdragingen over tramrails, schutten in zelfbedieningssluisjes en varen in veel groen. Onderweg zijn uitnodigende rustplekken en zelfs een strand met horeca. De tocht heeft vijf overdragingen waarvan enkele zonder kanosteigers en is in elk jaargetijde te varen.

Praktische informatie

Het is een lijntocht, dus er moet worden omgereden. Zowel bij start- als eindpunt is gratis parkeerruimte.
U rijdt eerst naar Oldegaarde 353. Laad de kano's af zo ver mogelijk aan het einde van het parkeerterrein, dan is de weg naar het water het kortst. Uw tweede auto rijdt u naar de 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht en zet deze op de ruime parkeerplaats van TOP Zuidpolder. De reistijd is tussen beide parkeerterreinen is maar 10 minuten.

Startpunt De Blauwe Verbinding

Parkeerterrein
Oldegaarde 353
3084 AA Rotterdam

coördinaten: N51.87820 E4.48599
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"