Zwerven bij Gerven

10 km of 15 km

Startpunt

Oprijlaan Boerderij Rensselaer
Beulekampersteeg 54
3882 LK Putten

coördinaten: N52.21920 E5.55020

Introductie

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de omgeving van Gerven, een oud buurtschap op de Veluwe in de driehoek Putten - Nijkerk - Voorthuizen. De landerijen hier zijn lang vrij conservatief beheerd, waardoor veel oude landschapskenmerken bewaard gebleven zijn. Geen megastallen hier, maar karakteristieke boerderijen, oude schaapskooien en een gaaf, kleinschalig landschap met bos, boerenland en restanten van voornamelijk natte heide. Een heerlijk gebied om rond te wandelen en tot rust te komen.

Wie de verkorte versie loopt, komt niet op de Kruishaarse Heide.

Praktische informatie

Parkeer uw auto aan het begin van de oprijlaan tussen de bomen.
Er is langs deze route geen horeca.

In het laatste deel van de route kunt u op een boerenerf tegen een blokkade aan lopen: een loopverbinding voor de koeien tussen weiland en stal. Voor het geval u deze situatie aantreft is er een omleiding. De route is dan ruim 1km langer. Gps'ers volgen 'Alt Gerven'.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

14 reacties

24 maart 2023   

Reactie
Een mooie wandeling langs oude boerderijen, nat heidegebied, zandpaden met bomenlanen en drassige weggetjes. Soms een stukje "saaie" weg, maar dan nog veel te zien.
Door Cornelieke en Joke

30 januari 2023   

foto
Reactie
Wat een verrassende wandeling. Buurtschappen en landweggetjes door het boerenland. Maar ook leuke bospaadjes met hier en daar een bruggetje. En mooie heidevelden/graslanden. Je kunt steeds lekker doorwandelen zonder veel te hoeven lezen.
Door Mieke

30 januari 2023   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling, Heel afwisselend, mooie boerenhoeven, kleine bospaadjes beekjes en graslanden. Ik ga deze wandeling zeker nog een keer doen in het voorjaar dan krijgt hij zeker 5*.
Door Anneke Binsbergen

30 juli 2021   

foto
Reactie
Een wandeling over Landgoed Hell is paradijselijk. Mooie afwisselende route over een mooi stuk Gelderse Vallei. De 15 km is een aanrader.
Door Marion en Fred

13 mei 2021   

Reactie
Een bijzonder mooie route. Langs kleine wegen, bospaden, weiden vol bloemen, vogels en lammetjes. Een prachtige voorjaarswandeling omringt door een veelkleurige bloemenzee en bomen in fris groen. Wat opvalt is de rust en schoonheid van de natuur.
Door Maria Klappe

11 april 2021   

Reactie
Een werkelijk waar fantastische wandeling. Mooi afwisselend door bos, hei en graslanden. Gewoon genieten van het mooie landschap.
Door Hein

19 januari 2021   

Reactie
Mooie route. Ondanks dat het geen moment droog was toch genoten.
Door Annie, Ben en Marcel van Lochem

18 november 2020   

Reactie
Deze prachtige wandeling gemaakt. Wat een afwisselende route en prima beschreven. Wij hebben deze dag genoten ook van de nog behoorlijk wat paddenstoelen. Dank aan de routemakers en controleurs.
Door Tjarda

23 augustus 2020   

foto
Reactie
We hebben de ingekorte route gelopen. Een onbekend wandelgebied voor ons. Een mooie wandeling door de afwisseling in wandelgebied (bos, landerijen en heide). Onderweg zijn diverse oude boerderijen te zien. Prima routebeschrijving.
Door Saskia en Jan

16 juni 2020   

foto
Reactie
Deze wandeling had voor mij álles wat ik graag in een wandeling zie: slingerpaadjes, brede lanen, bossen, prachtige boerenbedrijven, weidse uitzichten, heideveldjes, akkerland, enorme velden vol varens, schapen...
Door Margreet

29 mei 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling van en met Janneke en leuk klein groepje. Mooie afwisselende natuur met bos, akkers en koeien. Lekker rustig en weinig tegenliggers. Pauze aan het ven / meertje met kwakende kikkers.
Door Evert Jan

16 april 2020   

foto
Reactie
Wat een mooie route. Rustige weggetjes, verrassende bospaadjes. paardenbloemweiden, vlinders, vogels, lammetjes, een blauwe reiger en prachtige voorjaarsbloemen. Het blad aan de bomen loopt weer uit. En wat een rust. Hele mooie route, echt een aanrader.
Door Wolter en Grea de Vries

7 april 2020   

foto
Reactie
Wandelen in de streek waar ik mijn vroege jeugd doorbracht. Veelal in een verstild, kleinschalig landschap met zo nu en dan een hond die aanslaat. Een aantal vriendelijke tegenliggers. Dus veilig in Corona-tijd. Veel verse voorjaarskleuren. Genoten!
Door Adri Jansen

19 januari 2020   

foto
Reactie
Dankzij Mooiste Routes belandde ik in onbekend gebied, een winterwandeling vol verrassingen!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"