Rondom Vledder

10 km of 16 km

Startpunt

Museum Valse Kunst
Brink 1
8381 BE Vledder

coördinaten: N52.85820 E6.21346

Introductie

Tijdens de wandelroute vol variatie Rondom Vledder maakt u kennis met de natuur rond het esdorp Vledder. U verkent de natuurlijke diversiteit rondom het dorp, zoals de open Vledder Esch, Landgoed Vledderhof en Landgoed Boschoord. Opvallend is het karakterverschil tussen deze gebieden en Landgoed Boschoord, historische kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid. Geniet van boswachterij Vledderveld met slingerende paden en vennen. De wandeling is grotendeels onverhard; u komt ook over enkele rustige landweggetjes waar oude boerderijen langs staan.

Praktische informatie

Vledder is bereikbaar met de bus 35 uit Steenwijk, bushalte Brink, Vledder.

De openingstijden van Museum Valse Kunst vindt u op de website.
Er zijn enkele paden die tijdens natte perioden drassig kunnen zijn. Het dragen van waterdicht schoeisel is dan ook aan te bevelen.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

8 reacties

5 augustus 2023   

Reactie
De route begint mooi over de Vledderesch, later door het bos met de historische bebouwing van Boschoord, en dan nog langs twee prachtige vennen. We hebben genoten!
Door Marielle

3 augustus 2022   

foto
Reactie
Op deze bloedhete dag heb ik heel rustig deze mooie wandeling gelopen. Ik had het rijk alleen als wandelaar en kon volop genieten van de rust en de mooie omgeving met o.a. Boschoord en Vledderveen.
Door Mieke

18 mei 2022   

foto
Reactie
Net even anders ingekort. Gestart bij P Vledderhof (tussen 2 - 3). Direct het verrassende Boschoord ingewandeld. Mooie paadjes en schooltje! Na de vennen de oversteek gemaakt naar hoek 8.7 (open veld), en de route weer opgepikt. Zeer de moeite waard!
Door Harm en Tiny

21 april 2021   

foto
Reactie
De 10 km gelopen, leuk langs de Vledderhof en langs mooie vennen. Genoeg bankjes onderweg om even te zitten. Zelfs nog 2 reeën van heel dichtbij gezien. Een geslaagde route.
Door Evelien

16 februari 2021   

foto
Reactie
Redelijk afwisselende wandeling, maar hoorden op veel plekken de (snel)weg en dat was jammer.
Door Lieneke en Mirjam

14 februari 2020   

foto
Reactie
Erg mooie route, letterlijk rondom Vledder, een typisch Drentse omgeving. Veel onverharde paden; hier en daar wat nat, maar goed te doen. Mooie lanen, bos- en heidegebieden en soms (meest kleinschalige) landbouw. Lekker stil in deze tijd van het jaar.
Door Aad van Dorp

27 oktober 2018   

foto
Reactie
Wij hebben de 10 km gelopen met koel zonnig herfstweer. Mooie afwisselende route over soms smalle paadjes. Onderweg prachtige vennen met nu grote groepen ganzen. Nu met de herfstkleuren echt een plaatje. Na afloop heerlijk geluncht bij Brinkzicht.
Door Anneke, Dirk, Piet en Renny

4 juli 2018   

foto
Reactie
De route van de smalle paadjes zou ook een goeie benaming van deze route kunnen zijn. Indrukwekkend mooie route met een grote diversiteit van het landschap. Drenthe op zijn mooist.
Door Jan en Janny Winters

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"