Heidebloemallee

15 km

Startpunt

P t.o. Planken Wambuis
Verlengde Arnhemseweg 146
6718 SM Ede

coördinaten: N52.03140 E5.78536

Introductie

Heidebloemallee is een avontuurlijke, afwisselende wandeling door de bossen van Planken Wambuis, het Ginkelse Zand, de Noord-Ginkel en de landbouwenclave Hindekamp.
U komt langs de plaats waar het water van de beeksloot in de Veluwse bossen verdwijnt, langs de Heidebloemplas en langs een verborgen vleermuiskelder. Op de terugweg passeert u De Mechelse Kuil, een oude gerichtplaats waarover veel legendes de ronde doen.

In de bossen hier kunt u makkelijk verdwalen, ook omdat paden in deze route niet altijd duidelijk herkenbaar zijn door verwildering. Bereid u dus goed voor en let extra goed op.

Praktische informatie

Aan de verkeersweg vindt u vlak bij de start- en het eindpunt van de wandeling het restaurant Planken Wambuis.
Ongeveer halverwege de wandeling komt u langs een aangename pauzeplek het Natuurcentrum Veluwe.
Raadpleeg de websites voor de openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

10 reacties

9 december 2022   

foto
Reactie
Heerlijke poolwandeling met Janneke door een prachtig bos en heidegebied. Super wandelweer. Mooie herfstkleuren, vogels en schaapskudde! Genoten.
Door Evert Jan

8 juni 2021   

foto
Reactie
Een avondwandeling in een heel rustig gebied. Een super mooie route waar wij nog een stuk Oud Hout aan hebben gekoppeld. Twee keer mooi is supermooi. Helaas één ree gezien en de rest hield zich verscholen of vond het nog te warm om zich te tonen.
Door Marion en Fred

8 mei 2020   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling! Ondanks overvolle parkeerterreinen (op zaterdag en zondag afsloten!). Bijna geen andere wandelaars op ons pad. 1,5m afstand houden bij passeren was amper nodig. De Heidebloemplas is alle dagen afgesloten.
Door Gerrie

18 april 2019   

foto
Reactie
Een hele mooie wandeling rond de Ginkel en Planken Wambuis. Genoten van de grote afwisseling en erg stille stukjes. Met dit mooie voorjaarsweer een enorm genot.
Door Marion en Fred

9 maart 2018   

foto
Reactie
Een gevarieerde route met leuke wat smallere bospaden. Veel wildsporen maar ze hebben zich niet laten zien. Nagenoeg de hele route onverharde paden. Af en toe was het geluid van het verkeer te horen, maar dat vonden wij niet storend.
Door Patricia

16 oktober 2017   

foto
Reactie
Een super leuke wandeling met een grote variatie aan gebieden. Vrijwel geheel zonder asfalt. Wij hadden helaas dit keer geen wildtreffers, maar normaliter moet dit zeker lukken.
Door Marion en Fred

30 december 2016   

foto
Reactie
Vandaag met een pool georganiseerd door Janneke deze afwisselende route gelopen als afsluiting van het wandeljaar. De toch al mooie route werd extra fraai door de berijpte natuur.
Door Joha van den Honert

4 juni 2016   

Reactie
We hebben deze route met 10 mensen gewandeld en het was met recht een struinwandeling. Peter, bedankt voor de mooie route.
Door Lies van der Veen

27 november 2015   

Reactie
Ondanks het gure weer genoten van deze mooie wandeling vanaf Planken Wambuis richting Ginkelse heide en weer terug. Gevarieerde bos- en heidewandeling over Veluwse natuurgebieden. Een route die je de koude snel doet vergeten.
Door Marion en Fred den Hertog

28 oktober 2015   

Reactie
Vandaag was het een prachtige herfstwandeling, met een overdaad aan herfstkleuren en diverse paddenstoelen gezien! Het was deelname aan een gezellige wandelpool met als prima organisator Peter Werkhoven, die ook veel info gaf over de omgeving.
Door Trudie T.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"