Met Glans door de Schans

16 km

Startpunt

Grand Café Markt 5
Markt 5
7131 DG Lichtenvoorde

coördinaten: N51.98701 E6.56783

Introductie

Een bezoekje aan een ambachtelijk korenmolenwinkeltje? Een terrasje pikken in het gezellige Lichtenvoorde? In de zomer dahliavelden bewonderen? 't Kan allemaal bij Met Glans door de Schans.
De wandeling leidt u door bos en langs wei. U leert Lichtenvoorde en omgeving een beetje (beter) kennen. U reist even terug in de tijd en neemt een kijkje op het eeuwenoude verdedigingswerk De Engelse Schans. Met als hoogtepunt van de dag de uitkijktoren, die u een prachtige blik gunt over het geheel!

Praktische informatie

Let op: jaarlijks vindt in deze omgeving het Zwarte Cross Festival plaats. Alle wegen en paden in de Schans worden dan geruime tijd afgesloten. In 2024 is de Cross van 18 t/m 21 juli. Daarom kunt u vanaf 30 juni t/m 7 augustus 2024 de route niet wandelen.De route is ook bereikbaar vanaf station Lichtenvoorde-Groenlo.
Bent u met de auto naar Lichtenvoorde gekomen, dan kunt u vrij parkeren achter de RK Bonifatiuskerk aan de Patronaatsstraat. Deze parkeerplaats ligt circa 100m vanaf het startpunt verwijderd.

In Lichtenvoorde is horeca bij de start. Voor informatie en openingstijden kijkt u op Grand Café Markt 5.
In Lievelde bij het station vindt u Loco, met terras. Di t/m zo vanaf 12 uur geopend, ma gesloten.
In Vragender is Café-Restaurant Beneman een leuke pauzeplek. Voor openingstijden kijkt u op de site. Verder vindt u in Vragender een ambachtelijke korenmolen. Klik voor de openingstijden op De Vier Winden.

Als u de route wandelt in augustus komt u langs verschillende velden met bloeiende dahlia's. Deze worden verwerkt in de wagens van het bloemencorso, dat elk jaar op de tweede zondag in september wordt gehouden in Lichtenvoorde. Klik voor meer informatie op Bloemencorso.

Op sommige stukjes van de route wordt u begeleid door geluiden van het verkeer op de Twenteroute en de Hamelandroute.

Tijdens het groeiseizoen kan er langs enkele paden hoog gras staan, maar ook braamstruiken en brandnetels. Neem de pijpen van de afritsbroek dus mee!
Met dank aan de routemaker(s) Marlies Wieggers en Jan ter Haar en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"