Germaanse Boeren

13 km

Startpunt

Centrum Wekerom
Dorpsplein 8
6733 AV Wekerom

coördinaten: N52.11170 E5.71557

Introductie

Een zeer afwisselende gps lijnwandeling van Wekerom naar Lunteren.
De omgeving van Wekerom kent een lange akkerbouwtraditie, zoals onder meer blijkt door de aanwezige resten van de Celtic Fields uit de Germaanse tijd.
Via een stukje Klompenpad door agrarisch gebied van Wekerom wandelt u naar het natuurreservaat het Wekeromse Zand. Daar is een wildobservatiepost. Ook komt u langs een gereconstrueerde boerderij uit de IJzertijd, de Germaanse Put en het Middelpunt Van Nederland. Op de Goudsberg met de nieuwe uitzichttoren is het gebied vanuit de hoogte te bekijken.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Van station Ede Wageningen bent u met de bus lijn 107 in een kwartiertje in het centrum van Wekerom. Uw uitstaphalte is Kruispunt Wekerom.

In Wekerom is er horeca. Eetcafé Het Witte Paard, Edeseweg 99-101, 6733 AD Wekerom, 0318-463323. Open van di tot do vanaf 12:00 uur; vr en za vanaf 11:30 uur en zo vanaf 16:00 uur; op ma: gesloten.

Restaurant De Goudsberg ligt ongeveer drie kilometer voor het eindpunt van de wandeling. Vanaf 1 mei tot 1 oktober dagelijks geopend vanaf 11 uur, op maandag vanaf 16 uur. Buiten het seizoen, vr, za en zo vanaf 11 uur

Van het station Lunteren vertrekken er elk half uur treinen naar Ede Wageningen en naar Amersfoort. Ook kunt u er met de buurtbus terugreizen naar Wekerom.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Loes van den Dool en Theo van den Dool.

3 reacties

24 februari 2022   

Reactie
Prachtige wandeling; een paar dagen na de stormen gelopen maar dat was alweer goed te doen.
Door Ineke

4 februari 2020   

Reactie
Wandelen door de natuur aan de hand van de geschiedenis is een bijzondere ervaring. We liepen over kleine paadjes door een verrassend cultuurlandschap. Helaas liet het weer geen mooie foto's maken toe, maar genoten hebben we niet minder.
Door Loes en Theo van den Dool

8 januari 2018   

foto
Reactie
Een afwisselende wandeling over klompenpaden, door mooie bossen, over zware zandverstuivingen en indrukwekkende historische gronden. Op het laatste deel medegebruik van de paden door ATB-ers en dit noopt tot extra oplettendheid. Wel een aanrader.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"