Utrechts Trio

wandelroute - 18 km

Utrechts Trio is een ontdekkingstocht over de Utrechtse Heuvelrug. Dit uitgestrekte gebied biedt een grote afwisseling aan landschappen: loof- en dennenbossen, heide en zandverstuivingen maar ook statige beukenlanen. In deze wandeling vindt u ze allemaal terug. De route voert door drie van de mooiste natuurgebieden die in beheer zijn bij het Utrechts Landschap: Heidestein, Bornia en Noordhout. Drie landgoederen met een eigen karakter dat gevormd is door de tijd. Heidestein is, zoals de naam al zegt, van oorsprong een heidegebied terwijl Bornia ooit een grote zandverstuiving was. Noordhout is van oudsher een bosgebied. Die verschillen in historie zijn nu nog steeds te zien. Naast het doorkruisen van dit Utrechts trio doet de wandeling ook Austerlitz aan.

Praktische informatie

U kunt uw auto betaald parkeren in de parkeergarage naast het station. Onbetaald parkeren kan in Austerlitz bij het eetcafé. U start de wandeling dan bij nummer 6 van de beschrijving.

Station Driebergen-Zeist biedt beperkte horeca. Zo'n 100m na het begin van de wandeling komt u langs Pannenkoekenhuis Princenhof, dagelijks geopend vanaf 11 uur. Van oktober tot en met mei, met uitzondering van de schoolvakanties, op dinsdag gesloten. Onderweg kunt u even van de route afwijken om het Beauforthuis aan te doen. Dagelijks geopend vanaf 10 uur, op zondag al vanaf 9 uur.
In Austerlitz vindt u Eetcafé Ouwekamp, geopend van donderdag tot en met zondag van 10 – 22 uur.

Startpunt Utrechts Trio

NS station Driebergen-Zeist
Stationsweg 2
3972 KA Driebergen

coördinaten: N52.06510 E5.25995
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en aan de controleur(s) Louis van de Wiel.

10 reacties

1 juli 2023   

foto
Reactie
Ondanks het natte weer hebben wij enorm genoten van deze prachtige en afwisselende wandeling. Tijdens het laatste gedeelte werden wij een eerst bespied door een ree en verderop langdurig door een groot formaat roofvogel. Een hele mooie afsluiter.
Door Louis en Annemarie

27 oktober 2021   

foto
Reactie
Fraaie wandeling over de drie landgoederen. Mooie afwisseling van open zand, sprengen, vijvers, historie rond Austerlitz en cultuur van Driebergen. Veel geslaagde kleine paadjes, zoals een wandeling hoort te zijn!
Door Guus

20 februari 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling, veel afwisseling en zelfs op zaterdag met heerlijk voorjaarsweer vrij rustig.
Door Ellen Waalewijn

21 maart 2019   

Reactie
Een hele mooie wandelroute die door boswerkzaamheden tijdelijk wel iets aan schoonheid verloren heeft. Gelukkig is dit na een jaar vergeten. Er zijn nog voldoende mooie stukjes over om van te genieten.
Door Marion en Fred

17 april 2018   

foto
Reactie
Een zeer afwisselende bos en heide wandeling tussen Driebergen en Austerlitz. Vooral de stukken over de heidevelden en zandverstuiving zijn aanbevelenswaardig. Ook nu weer verrast door de schoonheid van dit gebied.
Door Marion en Fred den Hertog

23 november 2017   

foto
Reactie
Met een wandelpool deze fraaie route gelopen. Veel leuke bospaadjes. Het was echt al een winterbos wandeling. De zandvlaktes en heidevelden lagen in een prachtige gele gloed toen de zon in de middag doorbrak. We hebben genoten, een mooie wandeling.
Door Henk

13 juli 2017   

Reactie
Een route die haar naar eer aan doet, drie prachtige landgoederen met elk een eigen bijzondere natuurlijke omgeving. Volop genieten van deze heerlijke wandeling met onderweg een grote variatie aan vogels.
Door Marion en Fred

13 mei 2016   

Reactie
Samen met mijn vrouw deze prachtige route met mooi weer gelopen. Goed omschreven. Een pluim voor de routemaker. Voor het eerst met gps gelopen, wel met kaart en omschrijving bij de hand.
Door Fam. M.F. Sinke

14 december 2015   

foto
Reactie
Niet eerder wandelden we in een route over zo veel eenmanspaadjes! Prettig dat er in het tweede deel plaats is voor heide en stuifzand. Helaas was vandaag de A12 hoorbaar aanwezig.
Door Hans en Mirjam

15 maart 2015   

foto
Reactie
Op een frisse, maar droge, zondag hebben wij van deze route genoten! Bij restaurant in Austerlitz, dat nu Het Plein heet, heerlijke vissoep gegeten.
Door Karin Verbeek

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"