Aarde, Zee en Hemel

fietsroute - 40 km

Vanaf Café Restaurant De Riete leidt deze fietstocht u direct door een aards akker- en weideland. Langs slootjes en kanalen en door bosgebiedjes rijdt u naar Vledder. U kunt zelf uw weg zoeken naar de horeca in het dorp, maar de tocht brengt u bij een terrasje aan zee; nou ja, naar een terrasje bij Miramar, een bijzonder aardig zeemuseum. Het is de moeite van een bezoek meer dan waard. Door het steeds wisselende Drentse land rijdt u voort, via het Dwingelerzand, naar de hemel; nou ja, naar de Dwingeloose Radiotelescoop, waar u middels de informatieborden een blik op de sterrenhemel kunt werpen.

Praktische informatie

In Dwingeloo kunt u gratis lang parkeren op het parkeerterrein aan de Weverslaan, 200m vanaf Café Restaurant De Riete, dagelijks (behalve maandag) open vanaf 11 uur.
Als fietstocht alleen al is deze route zeer de moeite waard, maar u kunt er een leuk dagje 'Uit in Drenthe' van maken. Checkt u wel even de openingstijden van Miramar.

Startpunt Aarde, Zee en Hemel

Café Restaurant De Riete
Brink 21
7991 CH Dwingeloo

coördinaten: N52.83350 E6.36627
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Marcel Steen.

4 reacties

7 september 2023   

foto
Reactie
Met 30 graden deze tocht gefietst. Goed te doen op de e-bike. Ik heb Drenthe echt ontdekt. Wat een mooie natuur is daar. Afwisseling met bossen, watertjes en open velden. Onderweg fijne terrassen bezocht. Het gebied is een aanrader, super mooi.
Door Marcel Steen

20 maart 2021   

foto
Reactie
Op een nog wat frisse en zelfs motregenachtige dag gefietst. Even goed een mooie en afwisselende route door zuid-west Drenthe. Grote en kleine natuurgebieden genoeg. De fietspaden en landwegen zijn steeds vaker van beton, wat heerlijk fietst.
Door Aad van Dorp

23 juli 2019   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht over veel fietspaden en stille landweggetjes. Wat een rust en ruimte daar in het akker- en weidegebied tussen Dwingeloo en Vledder. En terug naar het gezellige Dwingeloo lekker toeren door de bossen en langs de heide.
Door Mieke

20 juni 2019   

foto
Reactie
Een prachtige en erg gevarieerde route. Je fietst over schitterende fietspaden en landweggetjes door bos, langs hei en vennen en door weids boerenland. De titel vinden we erg goed gevonden. Een mooie tocht die we van harte kunnen aanbevelen!!
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"