De Doorbraak

18 km of 20 km

Startpunt

Restaurant 't Maatveld
Tusveld 31-33
7627 NX Bornerbroek

coördinaten: N52.32610 E6.68523

Introductie

Deze wandeling ten zuiden van Almelo voert u langs een groot deel van de nieuw aangelegde beek de Doorbraak. Vanaf restaurant ’t Maathuis loopt u eerst een stuk langs de beek en een zijbeek. U wandelt vervolgens door hakhoutbosjes en een typisch Twents weidegebied naar het landelijke dorp Bornerbroek. Daar pakt u de route langs de beek weer op, waarbij u deze meerdere malen kruist, met mooie uitzichten door het beekdal. Na een kennismaking met het Twentse coulisselandschap en met twee kleine landgoederen loopt u een verrassend laatste stuk langs de Doorbraak.
Langs de Doorbraak kunt u paarden en koeien tegenkomen.

Praktische informatie

Startpunt ’t Maatveld is 25 minuten lopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte in Almelo. Als u met het OV komt kunt u het beste starten in Bornerbroek, dat bereikbaar is met buslijn Syntus Twents 66, bushalte R.K. Kerk Bornerbroek (halfuursdienst).

Bij het startpunt 't Maatveld is uitgebreide horeca.
In Bornerbroek is er een terras bij Bistro Le Primeur.
Leuke picknickplekjes zijn er in Bornerbroek, het uitzichtpunt langs de Doorbraak en op landgoed Elhorst-Vloedbelt.
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Hans Hokke.

4 reacties

26 maart 2022   

foto
Reactie
De Doorbraak is een beek van zo'n 13 kilometer lengte met een dal van gemiddeld 75 meter breed. Verbaas je over de natuur in een ver-industrialiserend landschap. Hier zie je echt de veerkracht van de natuur. Een bijzonder gebied, het bezoeken waard.
Door Hans

17 juli 2021   

Reactie
Het is een prima beschreven wandeling door het mooie coulisselandschap van Twente. We hebben er erg van genoten.
Door Ineke

28 februari 2021   

foto
Reactie
Verrassende route. Mooie stukken nieuwe en oude natuur. Verrassende elementen zoals kunstobjecten, het Mariakapelletje en het sprookjesbos bij het Natuurvriendenhuis. We begonnen vandaag in de kille mist en eindigden met volop zon en 13 graden.
Door Annie en Ben van Lochem

11 september 2020   

foto
Reactie
Aantrekkelijke route door een deel van Twente dat ik nog niet kende. De delen langs de Doorbraak zullen in de loop van de tijd waarschijnlijk alleen maar nog mooier worden. Ik heb er al zin in om deze route in het voorjaar nog eens te lopen!
Door Janneke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"