Bomenwandeling Vorden

36 km of 40 km

Startpunt

NS station Vorden
Stationsweg
7251 EL Vorden

coördinaten: N52.10733 E6.31696

Introductie

De Bomenwandeling Vorden is een meerdaagse themawandeling langs een flink aantal van de ruim 150 monumentale bomen in en rond 'kastelendorp' Vorden. De route bestaat uit twee delen die u ook 'los' kunt lopen.
Let op: bent u geen abonnee en wilt u deze meerdaagse aanschaffen, bestel dan de twee dagtochten!

Dag 1 Bomenwandeling Vorden Noord - 17 of 21km
Tijdens het noordelijke deel loopt u langs de landgoederen Den Bramel, het Enzerinck, de Wildenborch, Medler en kasteel Vorden. Als u voor de kortere route kiest, mist u landgoed de Wildenborch. Het landschap kenmerkt zich door een afwisseling tussen bossen, open gebied en het typische coulissenlandschap van de Achterhoek.

Dag 2 Bomenwandeling Vorden Zuid - 19km
Het zuidelijke deel gaat over de landgoederen Hackfort - met het fraaie kasteel - en Suideras. Ook deze dag kun u genieten van een afwisselnd landschap met veel (meidoorn)hagen en houtwallen.

Het routekaartje bij deze tweedaagse geeft u een beeld van de trajecten. Download de introductie met praktische informatie, de routebeschrijving, de routekaartjes en eventueel de GPS-bestanden van beide dagen via de linkjes hierboven.

Praktische informatie

Bij het station is een P+R terrein.
De overnachting regelt u zelf, in Vorden zijn voldoende mogelijkheden: tegenover het station ligt De Gravin van Vorden en in het centrum Hotel Bakker. De Oale Schoppe en Boerengeluk zijn twee B&B-adressen in het dorp.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Bielars en aan de controleur(s) Ton Kapinga en Kees Spee.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"