De Zevende Droom

14 km

Startpunt

Hotel Herberg De Smidse
Molenweg 9
6285 NJ Epen

coördinaten: N50.77208 E5.91768

Introductie

In dit geweldige landschap kun je je wel eens afvragen of het echt is of een droom.
De start van deze wandeling is bij het gezellige wandelcafé De Smidse in Epen. Na Epen wandelt u over de rustige heuvels met prachtige vergezichten. De tweede helft van de wandeling is vrij vlak, wanneer u bent afgedaald naar het dal van de Geul. Aan dit beeldschone riviertje is met fraai weer wel een plekje te vinden om verder te dromen.

Praktische informatie

Bij het startpunt kunt u gratis parkeren. Als alle parkeerplaatsen bij De Smidse bezet zijn, kunt u ook in het dorp parkeren achter hotel Eperland, Kapelaan Houbenstraat 12, 6285 AB Epen.
De route is bereikbaar met OV, u stapt uit bij halte Julianastraat.
Zie voor de openingstijden van de horeca bij het startpunt Hotel Herberg De Smidse. Maakt u gebruik van het OV dan komt u al snel langs horeca die dagelijks geopend is.

Na circa 10,5 km komt u in Mechelen langs diverse cafés. U kunt ook heerlijk pauzeren op een van de vele bankjes die u onderweg tegenkomt.
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en José van Vonderen en aan de controleur(s) Esther Hanssen.

24 reacties

4 april 2024   

Reactie
Prachtige route. Genoten ondanks een flinke regenbui halverwege. Begin april staan onder andere de sleedoorns mooi in bloei, we hoorden en zagen een vroege leeuwerik en zagen een zwarte roodstaart en een rode wouw. Langs de Geul was het drassig.
Door Johan

13 augustus 2023   

foto
Reactie
Ondanks veel regen de afgelopen tijd, kon je de route goed lopen. Soms wat drassig. Een prachtige wandeling, het Heuvelland op zijn best. Pauzeren kun je, met prachtige uitzicht, op meerdere plekken. Duidelijk omschreven en goed te volgen.
Door Marcel en Esther

14 juli 2022   

foto
Reactie
Dit is weer zo’n prachtige route van DMR! Aanrader!
Door Ellen

3 mei 2022   

Reactie
Prachtige wandeling. Pittig met redelijk veel klimmen en dalen maar zeer de moeite waard. We hebben alleen maar genoten!
Door Dicky en Marjan

3 februari 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling met wat klimmetjes. De stukken langs de rivier waren ook prachtig. In de winter en als het veel geregend heeft zijn veel paden modderig. Na de golfbaan lag er zoveel blubber dat we halverwege uitweken naar een hoger pad.
Door Ellen en Ruud

13 mei 2021   

Reactie
Wat een prachtige route. Dit is inderdaad een droom om te wandelen. Vooral het eerste gedeelte met mooie glooiende landschappen en geweldige vergezichten. Ook de afwisseling met stukjes door het bos en langs de Geul. FANTASTISCH.
Door R.A. Stockx

21 november 2020   

foto
Reactie
Leuke afwisselende route. Soms wel erg modderig en glad. Maar de omgeving was prachtig. Het eerste gedeelte was heerlijk rustig, het gedeelte van het Geuldal behoorlijk druk.
Door Hanny

11 september 2020   

foto
Reactie
Wiegend in een briesje
langs de Geul
vrolijk roze springbalsemien
Door Gijs

9 september 2020   

foto
Reactie
Wij dromen nog steeds...............
Wat een heerlijke wandeling in het mooiste gebied van Nederland.
Heel veel dank aan Joost, José en Lenie voor de goede beschrijving.
Heerlijk geluncht bij de Oude brouwerij in Mechelen.
Door Hans en Els

25 juli 2020   

Reactie
Op vakantie in Epen deze route gelopen. Dat was genieten! Prachtige en afwisselende route. Bij Mechelen was het even opletten geblazen waar je verder moest langs de Geul, maar verder was de route perfect te volgen. De Smidse heeft heerlijke vlaai!
Door Anne-Marie Blomesath

29 juni 2020   

Reactie
Wat is Zuid-Limburg mooi en dat krijg je allemaal in deze route te zien.
Met beschrijving op papier en gps op de telefoon bij de hand, kon je zo heerlijk relaxed wandelen. Van de eerste tot de laatste meter genoten!
Door Adri en Mart

23 juni 2020   

foto
Reactie
Zeker met warm weer is het prettig dat alleen in het begin van deze route heuveltjes genomen dienen te worden. Daarna is het heel relax dromerig slenteren langs de Geul. Het was weer volop genieten!
Door Lenie

31 augustus 2019   

foto
Reactie
Zeer afwisselende wandeling met veel beekjes en doorkijkjes. De natuur is nog zo mooi deze maand met nu al prachtige paddenstoelen.
Door Nicole en Mirjam

18 augustus 2019   

Reactie
Prachtige wandeling. We gaan deze wandeling zeker nog eens lopen met mooi weer, maar zelfs met een beetje regen is deze route de moeite waard.
Door Erik Heeres

1 juni 2019   

Reactie
Voor deze wandeling heb ik maar één woord, in hoofdletters: FANTASTISCH.
Door Patricia

10 september 2018   

foto
Reactie
Een topper! Zuid-Limburg op zijn best. Eerst op en neer door prachtige hellingbossen en verstilde dalen, daarna langs de meanderende Geul. Inderdaad een 'droom' van een wandeling. In Mechelen naar De Oude Brouwerij met achter een wonderschoon terras.
Door René de Tineke

27 juni 2018   

foto
Reactie
Bijna een jaar later en opnieuw fantastisch om deze route te lopen. Holle wegen, sublieme uitzichten, kleurrijke lappendekens, een zomerse Geul... Ach, we wisten het al, maar ook nu weer zo verrassend mooi! Doe ons elk jaar maar zo'n droomroute.
Door Tiny en Harm

26 juni 2018   

Reactie
Dromen zijn bedrog, maar niet deze (zevende) droom. Wat een schitterende wandeling, zeer afwisselend en goed omschreven en geloof het of niet, maar het toeval wilde dat ik logeerde in De Smidse, het beginpunt van deze prachtige wandeling.
Door Elly Slijp

17 december 2017   

foto
Reactie
We maakten deze wandeling een week na de hevige sneeuwval. Hierdoor was het bij de vele draaihekjes een modderpoel, op 1 draaihekje na. Hier was een houten vlonder geplaatst. Heel mooi die meanderende Geul.
Door Bert en Marja

9 augustus 2017   

foto
Reactie
Een toproute met luie Lakenvelders, vrolijke springbalsemien, een droomhuisje verpakt in groen en magnifieke vergezichten. Ons cadeautje: een ree die op een paar meter afstand vanuit de bosrand het pad overstak en snel verdween in het maisveld!
Door Tiny en Harm

15 juli 2017   

foto
Reactie
Wat een droom van een wandeling. Geen stukje op de route was 'minder mooi.' Wat toch vaak voorkomt. We hebben nog even gestoeid met de begrippen "wandelboom" en "veldkruis", maar uiteindelijk wezen ze zich vanzelf. En we houden ze er in!
Door Ien Holman en Rob Rem

21 april 2017   

foto
Reactie
Een heerlijke wandelroute. In het eerste deel enkele pittige klimmetjes, maar met mooie uitzichten, en in het tweede deel de prachtige Geul. Wij troffen twee reebokken aan op de velden nabij Partij.
Door Marion en Fred den Hertog

18 januari 2017   

Reactie
De vrieskou zorgde vandaag voor een prachtig decor in deze on-Nederlands mooie omgeving.
Door Adri

17 maart 2015   

Reactie
Prachtige route, afwisselend, heb hem gelopen bij zonnig weer. Onderweg zagen we een kudde (heet dat zo?) wilde zwijnen.
Door Huib van der Burg

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"