Groot Stokkert

wandelroute - 8 km of 15 km

De rand van de Veluwe is een gebied met veel afwisseling. Deze wandeling rond het dorp Wapenveld leidt u in korte tijd zowel door uitgestrekte bossen en heidevelden als door het waterrijke dal van de IJssel en het boerenland. U komt door de beukenlanen en de glooiende heide van het landgoed Petrea, maar ook over dijken, langs kolken en weteringen. In de bossen loopt u vrijwel uitsluitend over onverharde paden. In het buitengebied zijn het veelal geasfalteerde weggetjes. En dan zijn er nog de molen De Vlijt, het Apeldoorns kanaal, het Baronnenlijntje en oude boerderijen, stille getuigen van grote activiteiten in het verleden, genoeg om even bij stil te staan.

Praktische informatie

Het begin- en eindpunt was oorspronkelijk bij Groot Stokkert. Maar de horeca en het zorghotel zijn gesloten, borden met de naam zijn verdwenen. Er zit tijdelijk noodopvang in. Het is niet duidelijk of de parkeergelegenheid nog gebruikt kan worden, maar u kunt uw auto in de berm zetten langs de Dr. Jan van Breemenlaan. Daar begint en eindigt nu de route.
Met de bus is Groot Stokkert te bereiken, halte Dreefseweg.
U kunt de route inkorten tot 5 of 8km. U komt dan alleen in het bos- en heidegedeelte. De tweede helft van de route door het buitengebied gaat tegenwoordig helaas gedeeltelijk door een dorpsuitbreiding.
Onderweg, halverwege de route, is een Rustpunt en soms is bij molen De Vlijt wat te gebruiken.
Het bos wordt vooral in het weekend ook door MTB-fietsers gebruikt.

Startpunt Groot Stokkert

Groot Stokkert
Dr. Jan van Breemenlaan 2
8191 LA Wapenveld

coördinaten: N52.41910 E6.05581
Met dank aan de routemaker(s) Jan van der Sman en aan de controleur(s) Guus van Boven.

8 reacties

22 november 2020   

Reactie
Prachtig gebied en mooie wandeling. Wat wij wel jammer vonden is dat stukken van de wandeling over MTB routes lopen, bij een smal pad niet ongevaarlijk. Buiten dat is het in het gehele gebied op alle paden toegankelijk voor fietsers.
Door Regina

27 oktober 2020   

foto
Reactie
We liepen de 8km route. Mooie herfstroute door bos en over heide. Bos in de prachtigste kleuren. De hei is echt nog hei, geen gras en geen boompjes. Een aanrader zeker in deze tijd.
Door Henk en Jannie

29 augustus 2020   

Reactie
De verkorte route van 8 km gewandeld. Mooie route door het bos en langs bloeiende heide. Onverharde bospaden en onderweg genoeg bankjes om even te pauzeren en van het uitzicht te genieten! Zeer duidelijke routebeschrijving!
Door Alinde

23 augustus 2020   

foto
Reactie
Wapenveld, de uiterwaarden en het boerenbuitengebied zijn ons niet geheel onbekend. Dus kozen we de voor ons nog niet ontdekte bosrijke inkorting en genoten van het sfeervolle, mooie bos met hier en daar prachtige stukken bloeiende heide.
Door Harm en Tiny

24 juni 2020   

Reactie
Mooie route, het grootste deel gaat door bos, stukje hei. Laatste stuk is wat minder, toch langs al die mooie hoeves is genoeg moois te zien!
Door Elly en Marijke

9 september 2018   

Reactie
Wij hebben de 15 km gelopen. Eerste 10 km geweldig mooi. 2e gedeelte naar onze smaak iets minder maar toch de moeite waard.
Door Herman en Els

3 oktober 2017   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route. Vooral het bosgedeelte is prachtig met veel paddenstoelen. Maar ook het buitengebied van Wapenveld is leuk om te zien.
Door Lenny en Hans Beumer

6 augustus 2017   

foto
Reactie
De eerste helft is prachtig met leuke paadjes, heide en bos, 5* waard!!!
Tweede helft door open gebied met in het begin leuke plekjes en mooie boerderijen, maar helaas langs harde weggetjes, meer een fietsroute, dus 2* waard. Rustpunt op zondag gesloten.
Door Peter en Tineke de Graaf

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"