Tiendwegen

17 km of 18 km

Startpunt

NS station Hardinxveld-Giessendam
Stationsstraat 2
3371 AX Hardinxveld-Giessendam

coördinaten: N51.83050 E4.83527

Introductie

Wandeling over met knotwilgen begroeide tiendwegen en fietspaden door de polders van de Alblasserwaard.
Het gebied wordt doorkruist door de veenrivier De Giessen die zijn oorsprong heeft in het noordoosten van de Alblasserwaard en al kronkelend naar de Merwede bij Hardinxveld-Giessendam stroomt. Helaas zijn bijna alle oevers bebouwd.

Praktische informatie

De horeca op het station van Hardinxveld-Giessendam is alleen in de middag geopend.
In Giessenburg vindt u een snackbar ('s zondags gesloten, openingstijden onbekend). Ook vindt u hier Café restaurant Plein 2 Eten & Drinken, op di t/m za geopend van 11.30 tot 22.00 uur. Op zo van 14.00 tot 20.00 uur. Bij mooi weer al vanaf 12.00 uur.
Mocht u tegen het einde van de tocht 10 minuten willen winnen om de trein te kunnen halen, maak dan gebruik van de inkorting.
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

6 reacties

29 april 2023   

foto
Reactie
Op een mooie zonnige lentedag deze afwisselende route door een prachtig polderlandschap gecontroleerd. Geen moment saai!
Paadjes tussen de weilanden in langs slootjes, molens, ganzen, broedende zwanen, knotwilgen. Soms een stukje verharde weg.
Door Angelique en Annette

29 maart 2020   

Reactie
Wandeling door de polders met mooie stukken, maar met hier en daar ook een saai stuk.
Door Angeline

14 september 2018   

Reactie
Wat is het Hollands polderlandschap toch mooi! Veel watertjes rond de weilanden, waar lodderig kijkende koeien de eenzame wandelaar volgen. En overal zie je watervogels in de oneindige ruimte en stilte om je heen. Puur genieten!!
Door Loes en Theo van den Dool

22 april 2017   

foto
Reactie
Heerlijke Hollandse wandeling!! Het was heerlijk groen en de luchten blauw. De route was ook heel verrassend!! Af en toe asfalt en daarnaast heerlijke graspaden. We waren met een groep en hebben allemaal van de wandeling genoten. Bedankt routemaker!
Door Lies

2 februari 2017   

Reactie
De Alblasserwaard op z'n mooist: een weids landschap, doorsneden met oude kades (tiendwegen), en ontelbare grote en kleine watergangen met hier en daar een leuk dorp. Een dag heerlijk genieten van de natuur en de stilte.
Door Loes en Theo van den Dool

12 april 2015   

foto
Reactie
Met prachtig weer deze route gecontroleerd. Asfalt en grasdijken wisselen elkaar prettig af. Schitterende vergezichten in het polderland.
Door Hubert, Michel, Aurora, David en Noah

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"