Zeist aan Zee

wandelroute - 17 km

Deze wandeling over de Utrechtse Heuvelrug gaat van station Maarn naar station Driebergen-Zeist. Vanuit het tuinrijke dorp Maarn loopt u al snel de lommerrijke bossen van de Heuvelrug in. U doorkruist diverse landgoederen. Na een pauze in Austerlitz wandelt u via het landgoed Heidestein-Bornia langs sprengen en luxueuze landhuizen. Om uiteindelijk te ontdekken waarom deze route Zeist aan Zee heet.

Praktische informatie

Rondom het startpunt geldt een parkeerbeperking. Buiten die blauwe zone kunt u vrij parkeren. Als u onder de spoorlijn en snelweg doorrijdt en dan linksaf gaat, is er na circa 300m een langparkeerplaats.

Horeca vindt u tegenover de trap van perron 1 bij Joli Café, open do van 8 tot 13 uur, vr van 8 - 15 uur en za en zo 9 - 16 uur. Daar vlakbij is de koffiecorner van Bakkerij Van der Woerd, Tuindorpweg 53, Maarn, open op di - vr 8.30 tot 17 uur en za 8 tot 15 uur.
In Austerlitz vindt u Eetcafé Ouwekamp, geopend van do t/m zo van 10 tot 22 uur.

De openingstijden van Schaapskooi Heidestein vindt u op de website.
Pannenkoekenhuis en Lunchrestaurant Princenhof, Hoofdstraat 1, Driebergen-Rijsenburg is bijna iedere dag geopend van 11 tot 20.30 uur.

Startpunt Zeist aan Zee

NS station Maarn
Tuindorpweg 57a
3951 BE Maarn

coördinaten: N52.06419 E5.37152
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Jan-Willem van den Hurk.

6 reacties

8 maart 2024   

Reactie
Een route met twee gezichten. In het begin duik je de prachtige bossen in en vind je rust. Vooral de laatste vijf kilometer is het drukker, met weinig fraaie hoogbouw en verkeerslawaai. Als je de GPS-route loopt zou je hem ook omgekeerd kunnen lopen.
Door Jan-Willem

29 juli 2023   

foto
Reactie
Het blijft een fantastisch gebied om te wandelen. Tot aan Austerlitz waren er toch paadjes welke ik niet kende. Bij Bornia en Heidestein wandel je een stukje NS route. Daar is het ook drukker met wandelaars. Het laatste stukje is ook erg leuk.
Door Edwin

23 februari 2022   

foto
Reactie
Na de storm en regen van afgelopen weekend een toepasselijke titel om met de Wandelpool deze wandeltocht te lopen.
Het is een prachtige afwisselende wandeling met een leuke horecastop in het dorpshuis van Austerlitz.
Door Ruud

23 januari 2021   

foto
Reactie
Wat een afwisseling op deze route: bos, zandverstuivingen, sprengen, historische overblijfselen, een schaapskooi en aan het einde in Zeist verrassende stukjes over landgoederen. In het weekend bij mooi weer is het op landgoed Heidestein-Bornia druk.
Door Anne-Marie Blomesath

14 juli 2019   

Reactie
Een heel afwisselende, mooie en verrassende wandeling. De route is goed beschreven en er is veel te genieten. Zeist aan zee ?? Gelukkig niet, we zouden die prachtige bossen niet graag missen.
Door Loes en Theo van den Dool

12 januari 2018   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling door een bosrijke, rustige omgeving. Leuke paadjes en regelmatig langs een vijver. Bij Zeist was het wel wat drukker. Nooit geweten dat daar een vuurtoren staat. Niet te hopen dat Zeist ooit echt aan zee komt te liggen.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"