Zandverstuivingentocht

32 km

Startpunt

De Zwarte Boer
Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 67
3852 PT Leuvenum (Ermelo)

coördinaten: N52.30080 E5.71999

Introductie

Zandverstuivingentocht is een fietstocht over goed berijdbare paden en wegen door het hartje van de Veluwe. Ook al zijn er geen echte toppen, vals plat zorgt er regelmatig voor dat uw uithoudingsvermogen op de proef gesteld wordt. En hoogtepunten zijn er genoeg. Het Beekhuizerzand is er één van. Afhankelijk van de weersgesteldheid kunt u dat ervaren als heftig warm, oogstrelend lieflijk, bitter guur of overweldigend stormachtig. Genieten zult u zeker.

Praktische informatie

De Zwarte Boer is dagelijks geopend vanaf 10.30 uur.

De gehele route bestaat uit knooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Jos Verschuur en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

9 reacties

5 augustus 2023   

foto
Reactie
Wat een schitterende, afwisselende route met als hoogtepunt "Het Beekhuizerzand. Ik (Ria) heb hem al eens gereden en wilde deze zandverstuivingen graag nog eens terugzien. Net als de vorige keer troffen we prachtige wolkenpartijen om te fotograferen.
Door Greetje Keizer en Ria van den Born

25 juli 2022   

foto
Reactie
We vonden het een prachtige tocht door afwisselende bossen, heiden en zandverstuivingen. Doordat de luchten zo afwisselend waren, was het contrast met het zand schitterend.
Door Joke en Jaap

18 februari 2021   

foto
Reactie
Met een start in het noorden, Hulshorst, is de tweede helft wind mee. De route was heerlijk met bossen, heide en de zandverstuiving. Onderweg strategische bankjes met uitzicht. Goed begaanbaar. Echt ruraal op zijn best.
Door Wim Sneller

26 juni 2020   

foto
Reactie
Het blijft een prachtige route. En op deze bloedhete dag was het heerlijk als je onder de bomen fietste. In alle seizoenen een aanrader. Alleen in het hoogseizoen kan het wel druk zijn.
Door Lenny en Hans Beumer

22 mei 2020   

Reactie
Deze fietsroute loopt over goed te berijden en verharde paden en de hellingen zijn gering. De tocht verloopt vooral door het bos, maar er is voldoende afwisseling met hei, zand, weide en interessante dingen. De moeite waard.
Door Jan van Oeveren

18 juli 2019   

foto
Reactie
Mooie route langs de westkant van de Veluwe. Afwisselend, met cultuur en natuur. Beekjes staan helaas bijna allemaal droog. Prima tocht, met mooie uitzichten over het zand. De roestige antieke trein is ter compensatie ;-).
Door Aad van Dorp

30 augustus 2018   

foto
Reactie
Wat een schitterende route! Wat een verrassing als je de bocht om komt en het "Beekhuizer Zand" strekt zich voor je uit. Ongelooflijk mooi! Je raakt niet uitgekeken!
Door Ria van den Born

22 augustus 2017   

foto
Reactie
Mooie route, zeker in deze tijd van het jaar, met bloeiende heide alom.
Door Hans Beumer

13 mei 2015   

foto
Reactie
Een leuke, afwisselende fietstocht door bossen en langs, soms door het zand. Vooral de eerste helft van de route is erg mooi. De tweede helft is wat minder afwisselend maar nog steeds de moeite waard.
Door Jos

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"