Land van Hackfort

7 km of 16 km

Startpunt

Parkeerplaats Hackfort
Baakseweg 2
7251 RH Vorden

coördinaten: N52.10180 E6.27904

Introductie

Een prachtige afwisselende wandeling door het Achterhoekse kleinschalige coulisselandschap, met zijn karakteristieke combinatie van bossen, akkers, hagen en houtwallen. Ook vallen de voor de helft met riet bedekte boerderijen op. Een belangrijk deel van de tocht voert over het 735 ha grote eeuwenoude landgoed Hackfort, waar regelmatig reeën te zien zijn. Aan het eind van de route wordt u door de directe omgeving van het van oorsprong middeleeuwse kasteel Hackfort geleid, zodat u uitgebreid van o.a. het bospark met stinzenplanten, watermolen en koetshuis kunt genieten en zicht heeft op het kasteel. Op populaire wandeldagen kan het in de directe omgeving van het kasteel druk zijn.

Praktische informatie

Het startpunt is de parkeerplaats rechts van het kasteel. Voor leden van Natuurmonumenten is op vertoon van de ledenkaart parkeren gratis. Aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd.
De route is ook bereikbaar per bus, stap uit bij halte Kasteel Hackfort. Vanaf NS-station Vorden is de reistijd circa 10 minuten.

In het koetshuis is horeca gevestigd, zie voor de openingstijden: De keuken van Hackfort.
Op de lange route passeert u Grand Café Bij Ludger in Wichmond en het gastvrij rustpunt De Rietberg waar u door middel van zelfbediening wat kunt gebruiken.
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jansen en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

22 reacties

29 mei 2023   

foto
Reactie
Bij prachtig weer opnieuw van het vele moois op deze route genoten. Fraaie paadjes, veel groen en een prachtig kasteel met oude watermolen, park, moestuin en een boomgaard. Schitterende tocht!
Door Jan en Willy ter Haar

29 januari 2023   

foto
Reactie
Voor de derde keer deze route gelopen en we hebben de ingekorte route gelopen met onze labrador pup Colin. Het blijft een mooie afwisselende route met mooie bezienswaardigheden. Bij de keuken van Hackfort een gebakje en wat te drinken genomen.
Door Saskia en Jan

5 mei 2022   

foto
Reactie
Voordat we gingen high tea'en bij de Keuken van Hackfort, hebben we de 7 km variant gelopen. Mooie, afwissselende route. Wat is de kasteeltuin van Hackfort betoverend met de bloemenpracht op dit moment. Hopen de volledige route ook nog eens te lopen.
Door Fotofreaky

11 maart 2022   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door het mooie coulisselandschap rond Hackfort. Het kasteel zelf was omring door bloeiende krokussen. Heel kleurrijk, net als het tuinhekje.
Door Joke en Jos

25 juli 2021   

foto
Reactie
Wat een prachtige afwisselende route over dit mooie landgoed. Rond het kasteel was het inderdaad wat drukker, maar op het grootste deel van de route kwamen we maar af en toe iemand tegen (op een zondag!). En de stilte op veel plekken: overweldigend!
Door Marien

23 juli 2021   

foto
Reactie
Prachtige route!
Door Ellen

31 maart 2021   

foto
Reactie
Vandaag op een zomerse 31 maart de lange versie van deze route gelopen. De route was geweldig mooi en de beschrijving gaf nergens reden tot twijfel. Complimenten aan de routemaker. Zelfs nog rode wouwen zien vliegen.
Door Ad

14 maart 2021   

foto
Reactie
Land van Hackfort voor de tweede keer gelopen en het blijft voor ons een mooie afwisselende wandeling die goed is beschreven en waar onderweg genoeg te bekijken is. Bij de Keuken van Hackfort nog een versnapering (saucijzenbroodje) gegeten.
Door Saskia en Jan

8 mei 2020   

foto
Reactie
Het landschap rondom Hackfort ligt adembenemend mooi uitbundig groen te zijn in de ochtendstilte.
Door Ria

4 april 2020   

Reactie
Vandaag deze prachtige tocht gelopen. Heerlijk weer en zeer genoten van deze mooie tocht. Vooral rond deze tijd van het jaar alles staat mooi in bloei. Nog twee reeën gezien. Wij willen graag de routemaker en de controleur hiervoor bedanken.
Door Familie Arts

20 september 2019   

Reactie
Mooie route; kasteel Hackfort is prachtig!
Door Wolter Strijker

17 februari 2019   

Reactie
Mooie route met als kers op de taart de vele nu bloeiende krokusjes en sneeuwklokjes rond het kasteel en hier en daar onderweg.
Door Annie en Ben van Lochem

28 december 2018   

foto
Reactie
Ook in de winter is het een schitterende wandeling. Droog weer, aangenaam gezelschap, warme pauzeplek in Wichmond en een heerlijke Keuken van Hackfort.
Kortom, genieten! Bedankt Janneke!
Door Frits Talsma

9 november 2018   

foto
Reactie
Prachtige herfstwandeling, ga gauw zolang het blad nog aan de boom zit!
Door Ria

5 augustus 2018   

foto
Reactie
De korte wandeling was erg afwisselend door de afwisseling in wandelgebied, maar ook door de bezienswaardigheden, zoals kasteel Hackfort, de diverse kunstvoorwerpen bij het kasteel en diverse oude boerderijen. Onderweg hebben we nog een ree gezien.
Door Saskia en Jan

15 januari 2017   

foto
Reactie
Heerlijk gewandeld vandaag! Mooi weer en alles nog winters wit.
Mooie afwisselende route. Duidelijk omschreven en alles klopt.
Door Harry en Marian

10 juni 2016   

foto
Reactie
Na de koffie bij de Gravin wandelen we door een prachtig coulisselandschap met kastelen, relaxen in Wichmond, zien we de neogothische kerk, een rijksmonument en aan het eind worden we gastvrij onthaald door wandelpooldeelnemer Peter in Vorden!
Door Frits Talsma

10 juni 2016   

foto
Reactie
De 18 km werd voor mij wel wat te snel gelopen, maar geen probleem. Prachtige wandeling. Dank je Janneke.
Door Nicky Baarveld

28 mei 2016   

foto
Reactie
Een schitterende wandeling door een mooi landschap, met overal prachtige doorkijkjes. Achter elke houtwal wacht een nieuwe verrassing. Kasteel met park en de kerk in Wichmond zijn echt de moeite waard. Twee reeën gezien en veel vogelgezang gehoord.
Door Inge

21 januari 2016   

Reactie
Heerlijk gewandeld in het winterweer over de landelijke paden en wegen tussen Vorden en Wichmond. Tot slot het kasteel Hackfort van alle kanten bewonderd. Dat er wat veel asfalt in deze route zit, was met de vorstige wegconditie juist wel fijn.
Door Dorine, Rineke en Henk

29 december 2015   

foto
Reactie
Prachtige wandeling in de omgeving van Vorden langs een kasteel, een watermolen, oude boerderijen, zandpaden. Zeer aan te bevelen op een mooie winterdag. Het was erg rustig en behalve een paar mensen met honden kwamen we niemand tegen.
Door Gwen

25 juli 2015   

foto
Reactie
Een buitengewoon mooie route door prachtig gevarieerd landschap. Het kasteel Hackfort, met o.a. een te bezichtigen moestuin en een schitterend bospark, vormt een fraai middelpunt van deze wandeling.
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"