Kieftskamp en Vorden

wandelroute - 13 km

Ten zuidoosten van Vorden kunt u heerlijk wandelen over twee mooie landgoederen: Kieftskamp en Vorden. Hoge akkers, lage graslanden, houtwallen, parkachtig bos en beken wisselen elkaar af. Hier en daar staan mooie oude boerderijen, en niet te vergeten: een landhuis en een kasteel.
Landgoed Kieftskamp is knus en het is er lekker rustig. Op de oude oprijlaan naar het landhuis vindt u - buiten de wintermaanden - een uitnodigend zitje; het is verleidelijk om hier heel lang te pauzeren! Kasteel Vorden ligt nadrukkelijk mooi te wezen en laat zich van alle kanten bewonderen. Via bos, akkers en een klein heideveldje wandelt u terug naar Linde.

Praktische informatie

Rechts van het Uutbloashuuske is parkeergelegenheid.
De wandeling is ook bereikbaar vanaf station Vorden en is in dat geval 1,5km langer.

Het Uutbloashuuske is een rustpunt met zelfbediening.
Bij kasteel Vorden vindt u Bosloods 1873. Raadpleeg de website voor de openingstijden.

Startpunt Kieftskamp en Vorden

Uutbloashuuske 't Luiwerk
Lindeseweg 29
7251 NJ Linde (Vorden)

coördinaten: N52.08150 E6.35696
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Inge Morrenhof.

13 reacties

16 juli 2023   

Reactie
Mooie tocht die goed laat zien hoe mooi de Achterhoek is! Wij hebben onderweg geluncht bij Bosloods 1873 en dat was echt een superleuke plek met héérlijk eten.
Door Inge

24 juni 2022   

foto
Reactie
De Vriendenwandeling van DMR startte vanaf de gastvrije Bosloods 1873 op loopafstand van het station.
Dankzij Janneke zien we ook nog Huis 't Zelle, wel 4 km extra lopen.
Ik heb volop genoten van deze zeer fraaie route en de gezellige groep.
Door Frits Talsma

5 december 2021   

Reactie
Echt een wandeling in het Achterhoeks landschap: bos, agrarisch land, klinkers en modderpaden, een kasteel, een beek, een landhuis. Niet zo lang en daardoor zeer geschikt voor de natte maanden.
Door Ad van Heuven

19 mei 2020   

foto
Reactie
Een heerlijke route door het Achterhoekse land. Mooie paadjes en lanen. Mooie doorkijkjes. Heel bijzonder was het knopenlaantje. Een knoop leggen in een beukentak hadden we nog niet eerder gedaan.
Door Jannie en Henk

10 mei 2020   

foto
Reactie
En weer genoten vandaag!
Wat een mooie wandeling. En zeker nu de natuur weer opbloeit.
Door Harry en Marian

6 mei 2020   

foto
Reactie
Wat een heerlijke wandeling heeft Janneke (weer) uitgezet. Genoten van het coulisselandschap en de prachtige natuur. Cafés gesloten vanwege de lockdown, maar het zitje bij Huis Kieftskamp is super en Kasteel Vorden heeft een zelfbedieningsbuffetje.
Door Ien

24 november 2019   

foto
Reactie
Bij ideaal weer deze prachtige, afwisselende tocht gewandeld. Over mooie paadjes en landweggetjes gelopen door bos, goudgekleurd door de herfst, langs water, verscholen boerderijtjes en over twee schitterende landgoederen. Prachtig!
Door Jan en Willy ter Haar

26 februari 2019   

foto
Reactie
Na de koffie bij Uniek eten & drinken genoten we van een schitterende route en de gastvrijheid van de Lindesche molen op een uitzonderlijk warme dag.
Op de foto de Reuzeneik van Vorden met een stamomvang van ruim 7 meter. Bedankt Janneke!
Door Frits Talsma

24 augustus 2018   

foto
Reactie
Prachtige tocht, wat een mooi stuk Nederland. Complimenten aan degene die de route heeft uitgezet. We lopen hem zeker in winterse omstandigheden nog een keer.
Door Fokke on tour

3 juni 2018   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling door de afwisseling van bos/landerijen/heide, maar ook door de bezienswaardigheden onderweg, zoals een molen, een landhuis en een kasteel. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen.
Door Saskia en Jan

1 juni 2018   

foto
Reactie
Zo is wandelen in de Achterhoek bedoeld. Een veelzijdig kleinschalig gebied, af en toe verstild, altijd aangenaam rustig. Vogels vieren het voorjaar. Een haas kiest het hazenpad. Ondanks het wat dreigende weer bereiken we het eindpunt droog.
Door Adri Jansen

27 mei 2018   

foto
Reactie
Een werkelijk prachtige route op een schitterende mei zondag. Goed beschreven en Helderbooms Theetuin is werkelijk een uniek plekje. Wat is Nederland toch mooi (vooral bij dit weer ;-))!
Door Jan

6 mei 2018   

foto
Reactie
Een prachtig zomerse zondagochtendroute, net voor de drukte was ik voorbij Kasteel Vorden, dus vooral stilte met vogels!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"