Berg en Bosch

wandelroute - 10 km of 16 km

Vanuit het pittoreske dorpje Hoog Soeren wandelt u door het bos naar het Apeldoornse park Berg en Bosch. Een klein deel van dit park is druk bezocht, vooral bij de wegen van en naar de Apenheul zult u in het hoogseizoen veel mensen zien. Een stukje daarvandaan is het weer rustig en kunt u genieten van de natuur in dit prachtige park. Via stille boswegen keert u terug naar Hoog Soeren.

Praktische informatie

Horeca bij de start in Hoog Soeren:
Restaurant & Boutique hotel, Pannenkoekenrestaurant Berg en Dal en Brasserie Het Nieuwe Jachthuis.
Horeca op twee derde van de route bij de Ingang van Berg en Bosch Restaurant De Boschvijver.

U kunt de route ook in Apeldoorn bij de ingang van Berg en Bosch beginnen. Er geldt hier betaald parkeren en er is een fietsenstalling. Met de stadsbus halte Apenheul is de route per OV bereikbaar. U loopt de route dan wel van een ander startpunt, begin met lezen bij nummer 5.

Startpunt Berg en Bosch

Kapel Hoog Soeren
Hoog Soeren 44
7346 AJ Hoog Soeren

coördinaten: N52.21931 E5.87394
Met dank aan de routemaker(s) Kees en Hanneke Nipius en Henk Kreeft en aan de controleur(s) Fred Muller.

11 reacties

3 juli 2024   

foto
Reactie
Wij liepen de 10km lange, prachtige boswandeling. Wat een imposante bomen in dit gebied. Van de drukte hebben we dus geen last gehad. Aan het eind was het genieten van wat lekkers op het terras.
Door Mieke

28 mei 2024   

Reactie
Een prachtige combinatie van uitgestrekt zeer gevarieerd bos met veel stille paden en de soms drukke toeristische hotspots Hoog Soeren en het fraaie park Berg en Bos.
Door Fred Muller

12 mei 2022   

foto
Reactie
Fijne gevarieerde wandeling. Het was heel rustig overal ondanks het mooie weer. Midden in de week gaan is dus een goed plan. Heerlijke bossen.
Door Albertine

28 februari 2020   

Reactie
Mooie route, we zouden de route niet graag in de zomer lopen gezien het park. De route is duidelijk omschreven, er waren geen momenten dat we de weg niet meer wisten. We gaan de site zeker vaker bezoeken.
Door Gerard Kleijbeuker

23 april 2019   

foto
Reactie
Hou je van bos, dan moet je deze wandeling kiezen. Veel variatie in bomen, maar ook in dieren. De VVV-zwijnen en herten zijn een leuke afwisseling, net zoals het fraaie stadspark. Compliment voor de makers: veel afslagen, weinig rechte wegen.
Door Ruud Silvester en Marja Florissen

26 september 2017   

foto
Reactie
Een wandeling met mix van natuur en park. Behoorlijk druk bij het park en super rustig in het overige deel. Mooie natuur.
Door Marion en Fred

19 september 2017   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling. Onderweg een ree gezien. En uiteraard "wilde zwijnen" achter het hek. En als toegift een kudde herten met een groot edelhert bij het uitkijkpunt. Een aanrader. We denken vooral ook in de herfst als de bladeren kleuren.
Door Lenny en Hans Beumer

4 april 2017   

foto
Reactie
De natuur viert het voorjaar op deze mooie wandeldag. Zoals de naam van de route aangeeft veel berg en bos. Ongeveer halverwege excelleert het bijzondere park Berg en Bosch. Ik sluit mij vandaag aan bij mijn wandelmaat en geef ook vijf sterren.
Door Adri Jansen

27 november 2016   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die zeer goed beschreven is. Onderweg zijn mooie bezienswaardigheden te zien, zoals een kerk, mooie beelden en een zusterhuis. Een wandeling die we zeker nog een zeker zullen lopen.
Door Saskia en Jan

28 mei 2016   

foto
Reactie
Mooie wandeling door de indrukwekkende bossen ten oosten van Apeldoorn. Hoog Soeren is een perfect startpunt. Bij het wilde zwijnenbos een zwijn met jongen gezien aan de drinkplas. Het gedeelte rond om de sprengen is tijdelijk niet toegankelijk.
Door Henk Kreeft

22 mei 2015   

foto
Reactie
Een mooie gevarieerde maar ook pittige wandeling, deels door de Veluwse bossen en deels door het park Berg en Bosch. Vooral het parkgedeelte is erg leuk voor kinderen.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"