Tijdreis bij Ede

16 km

Startpunt

Pannenkoekenboerderij Kernhem
Kernhemseweg 3
6718 ZB Ede

coördinaten: N52.05315 E5.65623

Introductie

Deze wandeling neemt u mee vanaf Huize Kernhem, via een verrassend landschap in een reis door de tijd. Dat het verleden en het heden zo dicht bij elkaar liggen laat deze wandeling zien. Ondertussen kunt u genieten van een zeer gevarieerde omgeving met mooie uitzichten.

Praktische informatie

Als u vanaf station Ede-Wageningen de bus richting Apeldoorn neemt en uitstapt bij halte De Driesprong, kunt u daar de route oppakken bij de Hessenweg (laatste zin nummer 3).

U komt onderweg langs de Doesburgermolen. Deze is te bezichtigen op zaterdag van 10-16 uur. Door de week open voor groepen. Af te spreken met de molenaar, 0318-632462.
Hiernaast is Rustpunt 'In goede aarde' met koffie, thee en soep. En een toilet.
Kijk voor de openingstijden van Pannenkoekboerderij Kernhem en Restaurant Amadeus op de websites.
Met dank aan de routemaker(s) Peter de Graaf en Tineke de Graaf en aan de controleur(s) Lenny Beumer en Harold Mulder.

13 reacties

23 januari 2023   

foto
Reactie
Een mooie en afwisselende route, met plezier gelopen.
Door Marien

22 augustus 2022   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route. In deze tijd van het jaar met veel bloeiende heide. Een route met mooie doorkijkjes. Af en toe wat mul zand om de conditie te testen, maar ook een bijzonder kunstwerk waar je in kon rusten en de natuur weer anders beleeft.
Door Lenny en Hans Beumer

23 april 2022   

foto
Reactie
Stoere stammen in het doolhof, teer ontluikend zachtgroen (beuken)blad, een schitterend uitzicht vanaf het bankje over de Ederheide. Cadeautjes: een boompieper, kneutjes, boomklever, wilde judaspenning en heel veel goudgeel pijpenstro. Zo mooi!
Door Harm en Tiny

25 april 2020   

foto
Reactie
Na 7 jaar weer genoten van deze mooie afwisselende route met het neoclassicistische Huis Kernhem en de Doesburgermolen, een van de oudste windmolens in Nederland.
Het lentegroen was een lust voor het oog. Bedankt Peter en Tineke!
Door Frits Talsma

25 februari 2018   

foto
Reactie
Wij vonden de tijdreis bij Ede een mooie wandeling vanwege de afwisseling in bosgebied en de bezienswaardigheden die wij onderweg zagen. Een wandeling die wij zeker nog een keer zullen gaan lopen, maar dan in een ander jaargetijde.
Door Saskia en Jan

23 februari 2018   

foto
Reactie
Mooie wandeling met veel afwisseling, bossen, hei, beukenlanen enz. Het was lekker koud, maar we hebben ons heerlijk warm gelopen. Bedankt Jos!
Door Thea Ackema

20 december 2017   

foto
Reactie
In de mist een Tijdreis bij Ede gemaakt. Het blijft, ook bij dit type weer, genieten van wat deze route te bieden heeft. Zelfs nog twee reeën en één zwijn gespot.
Door Gert en Corrie

30 juni 2017   

foto
Reactie
Verrassend mooie wandelroute over landgoederen, enorme heide velden en door historische bosgebieden. Een route met steeds weer een pareltje om te bekijken. Lekker veel rustpunten en mooie uitzichten.
Door Marion en Fred

13 oktober 2016   

foto
Reactie
Nog geen echte 'herfst'wandeling, maar loop je hem nu, dan zijn de kleuren net zo mooi! De laagstaande zon in dit seizoen zet alles in een bijna onwerkelijke warme gloed. Eenmanspaadjes door pijpenstro en heide, de uitzichten, het is één groot feest!
Door Tiny en Harm

27 augustus 2016   

foto
Reactie
Grappige route, soort van spoorzoeken. Feilloze beschrijving. Koele bossen op warme dag. Verrassend: braderie bij startpunt, draaiende antieke molen open, monumentale banken, blauwe treinen, bomen-doolhof. Helaas Amadeus gesloten.
Door Liesbeth en Freek

2 april 2016   

foto
Reactie
De beloofde zonnige 'top'dag viel wat tegen. Dat gold zeker niet voor de wandeling! Via grillige beuken, vergezeld van uitbundige vogelzang bereikten we de Edesche Heide. Schitterend! Een schietgebedje leverde net genoeg zon op voor fijne foto's!
Door Harm en Tiny

26 december 2015   

Reactie
Een heerlijke wandeling met mooie beukenbossen en schitterende "knoepers" om even bij stil te staan. Verder prachtige heidevelden. Een mooie alle-seizoenen-tocht.
Door Loes en Theo van den Dool

10 maart 2015   

foto
Reactie
Genoten van deze gevarieerde wandelroute. Een leuk startpunt op landgoed Kernhem. Veel wildsporen gezien, helaas geen wild.
Door Gert en Corrie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"