Tusken de Hânzestêden

15 km

Startpunt

NS station Hindeloopen
Stationsweg 1
8713 JX Hindeloopen

coördinaten: N52.94650 E5.42299

Introductie

Tusken de Hânzestêden laat u kennis maken met twee Friese Hanzesteden aan de voormalige Zuiderzee: Hindeloopen en Stavoren. Zij vormen het begin- en eindpunt van deze lijnwandeling. Over de IJsselmeerdijk wandelt u tussen de schapen naar het schilderachtige dorpje Molkwerum, waar u 't Bakkerswinkeltsje kunt bezoeken. Tussen de weilanden voert de route verder naar Stavoren.

Praktische informatie

Komt u met de auto naar Hindeloopen, dan kunt u deze bij het station (gratis) parkeren en aan het eind van de wandeling vanuit Stavoren de trein terug nemen (1 x per uur om .018 uur). U kunt de auto ook in Stavoren parkeren (betaald parkeren tegenover het station, gratis parkeren verderop langs de Stationsweg), de trein naar Hindeloopen nemen en terug wandelen naar uw auto.

In Hindeloopen en Molkwerum passeert u enkele interessante musea.
Het Eerste Friese Schaatsmuseum is open: ma t/m za 10 - 18 uur, zo 13 - 17 uur.
Museum Hindeloopen is geopend van april t/m oktober: ma t/m vr 11 - 17 uur, za-zo en feestdagen 13.30 - 17 uur. Neem uw museumkaart mee om dit museum te bezoeken.
't Bakkerswinkeltsje is open: juli-augustus: di t/m do en za 13 - 16 uur; mei t/m juni en september: di, wo en za 14 - 16.30 uur.

Draag stevige schoenen en vergeet uw verrekijker niet. Zowel langs de kust als in het veld ziet u veel vogels.
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Zwijgers en Dorien Koppenberg en aan de controleur(s) Tineke Zwijgers.

5 reacties

3 augustus 2022   

foto
Reactie
Prachtige route door het mooie Hindeloopen waar we het schaatsmuseum bezochten. Over de dijk, met prachtige vergezichten. Het bakkerswinkeltje in Molkwerum is echt leuk. Verder via mooie route naar Stavoren. Was 27 gr., maar heerlijk uitgewaaid.
Door Jan en Lucie

11 augustus 2019   

foto
Reactie
Prachtige wandeling op een zomerdag, 21 graden, zon, wolken en zelfs een heel klein beetje regen. De start door Hindeloopen is erg mooi en daarna de dijk op, veel kite-surfers, daarna alleen mooie luchten en schapen. Laatste stuk weilanden.
Door Antoinette

22 mei 2019   

foto
Reactie
Voor de verandering es een dagje aan de wandel in Friesland. Dat is goed bevallen. De Hanzestadjes zijn prachtig en al wandelend door het weidse Friese land kun je heerlijk je hoofd leegmaken. Mooie route!
Door Janneke

22 juli 2018   

foto
Reactie
Prachtige wandelroute, eerst door het mooie stadje Hindeloopen met karakteristieke gevels, bruggen en sluisje. Vervolgens over de IJsselmeerdijk met uitzicht over watervlakte en natuurgebied, waarbij je tussen de schapen loopt. Geweldig!
Door Huib Kieboom

25 mei 2017   

foto
Reactie
Onze 1e kennismaking met het Friese landschap; indrukwekkende uitgestrektheid, het vogelrijke IJsselmeer en 2 leuke stadjes. Echt saai en doorbijten is het stuk tussen Molkwerum en Stavoren. Buiten dat is het een 5 sterren plus wandeling.
Door Kees en Nicole

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"