Wandelende Beken

10 km of 14 km

Startpunt

Café Dennenoord
Op de Bos 6
6088 NA Roggel

coördinaten: N51.25630 E5.93687

Introductie

Wandelende Beken is een afwisselende wandeling door het Leudal, nagenoeg geheel over onverharde wegen.
Het eerste deel voert u door de beslotenheid van de bossen en de dalen van de Zelsterbeek en de Leubeek. Beide beken worden aan hun lot overgelaten. Bomen vallen in de beek en veranderen daardoor voortdurend de loop van de beken in natuurgebied Leudal.
Het tweede deel heeft een meer open karakter, u maakt onder andere kennis met het Langven. Onderweg vindt u veel uitleg op informatiepanelen.

Praktische informatie

Bij startpunt café Dennenoord (voorheen café Goeden) is voldoende parkeergelegenheid.
Deze route is ook met OV bereikbaar vanuit Roermond, Veolia lijn 76 en 182, uitstaphalte: Huize Sint Elisabeth.
U start de route dan bij het Bezoekerscentrum / Restaurant St. Elisabeth's Hof.

Voor openingstijden van horeca onderweg op ongeveer een derde en twee derde van de route zie:
Restaurant St. Elisabeth's Hof en Restaurant De Busjop.
Klik voor informatie van het Bezoekerscentrum Leudal op: Bezoekerscentrum Leudal.

Honden mogen op de wandeling mee, mits aangelijnd.
Met dank aan de routemaker(s) Hans Op het Roodt en Wimke Heisen en aan de controleur(s) Marlies Vringer.

24 reacties

14 september 2023   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling en bovendien onverwacht rustig. Geen bevers gezien, wel de sporen.
Door C. en A. Daalder

15 april 2023   

foto
Reactie
Prachtige gevarieerde route met onderweg ook veel bever- en wildsporen. Heerlijke verse Limburgse vlaai genuttigd bij de Busjop en Limburgse asperges bij café Dennenoord. De mooie route en de Limburgse versnaperingen zijn een aanrader!
Door Marlies en Joost

12 oktober 2022   

Reactie
Afgelopen woensdag heb ik deze route gelopen samen met nog vijf andere wandelaars. Ik kende dit gebied omdat ik familie in Heythuysen heb wonen. Maar ik vond deze wandeling echt bijzonder. Ik heb ervan genoten.
Door Truus van de Schoor

4 juni 2022   

Reactie
Wat een prachtige route. Enkele jaren geleden deze route ook al gelopen, wat een genot. Het is genieten van begin tot einde. Wij zijn heel blij dat we al jaren lid zijn van de mooiste routes. En dat er routemakers zijn die zulke mooie routes uitzetten.
Door Familie Arts

2 april 2022   

Reactie
Over overweldigende & afwisselende hoogtes langs de beken. Boeiend was de tocht van begin tot einde met veel loofbomen, waardoor ik deze op 12 oktober weer op de Pool-agenda aangeboden heb! Bij regen horeca bij begin-midden-einde. Dank aan routemakers!
Door Willie Jacobs

5 oktober 2021   

foto
Reactie
Schitterende wandeling!
Door Paul

15 mei 2021   

foto
Reactie
Wat een prachtige en gevarieerde route! Vooral het eerste gedeelte, na café Dennenoord, langs de meanderende beken is weergaloos mooi. En de mogelijkheden om een terrasje te pikken zijn ook ruimschoots aanwezig. Altijd lekker, top!
Door Louis en Annemarie

22 februari 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling langs de beek. Helaas was het eerste deel (krokusvakantie?) druk. Het tweede deel was iets minder mooi maar dat zal ongetwijfeld ook door de tijd van het jaar komen. Zeker de moeite waard om nog eens te lopen in een ander jaargetijden.
Door Nicole en Mirjam

7 november 2020   

Reactie
Eerste keer dat wij wandelen met een route. Super omschrijving en een super mooie afwisselende wandelroute. Aanrader.
Door Jenny en Paul

10 juli 2020   

Reactie
Wat is het toch leuk om met Mooiste Routes nieuwe gebieden te ontdekken. Dit is een prachtige route, genieten van begin tot einde.
Door Jan en Angela

6 juli 2020   

foto
Reactie
De Leubeek slingerde alle kanten op. Prachtig en spannend om dit meanderen te volgen. Bovenop de zandhelling keken we in een kleurrijk dal. Tenslotte nog een pluim aan de routeschrijvers!
Door Marja

19 juni 2020   

foto
Reactie
In groepsverband gelopen met Cecile. Fantastisch mooi natuurgebied, Leudal, meanderende Roggelse Beek, watermolen, beversporen en veel vogels! Vooral de Beek met alle hoogteverschillen is heel mooi. Aanrader, u moet hem lopen!
Door Evert Jan

5 april 2020   

Reactie
Wat een prachtige afwisselende wandeling gelopen op een zonovergoten zondag. Hebben ook nog een ijsvogel gezien. Deze wandeling is zijn 5 sterren meer dan waard. Wij gaan hem zeker in het najaar nog een keer lopen. Dank aan de routemakers.
Door Gaby en René

21 december 2019   

foto
Reactie
Een aangename wandeling door het Leudal. Vooral in deze tijd van het jaar zijn de meanderende beken en de omgevallen bomen mooi om te zien. Op diverse plekken duidelijke sporen dat de bever zich hier ook thuis voelt!
Door Lenie

5 oktober 2019   

foto
Reactie
Ook op herfstdagen is de route door het beekdal weer schitterend. Op zaterdag is de watermolen open. Leuk om eens een oliemolen van binnen te zien en te horen waar oliedom vandaan komt (oliemolenaars werden allen doof door het lawaai van de molen).
Door Rien de Schipper

23 juni 2018   

foto
Reactie
Wat een cadeau, deze wandeling! Intens genoten van de kleuren van de beken samen met het zand, de landerijen met het Jacobs Kruiskruid.
Heel goede routebeschrijving. Een vrij zeldzame vlinder gefotografeerd: Syntomis phegea.
Door Greetje en Ria

4 november 2017   

Reactie
Erg mooie wandeling met gps kunnen volgen. Bij elk punt geeft de gps ook een seintje zodat je weer alert bent of je nog goed loopt. Het weer zat ook erg mee waardoor we hebben genoten van deze herfstachtige omgeving.
Door Mario

3 september 2017   

foto
Reactie
Vanaf punt 3 de hele route gewandeld. Een feestje. Mooie paden door plezierig bos, afgewisseld met open landschap, kronkelbeken en monumenten. Alle horeca is perfect, De Busjop leuke verrassing. Hulde aan Staatsbosbeheer en routemakers.
Door Freek en Liesbeth

6 augustus 2017   

foto
Reactie
Na de B&B bij VOF, Kleine Laak 26 (boerderij uit 1803) in Roggel vanochtend een frisse start en genoten van deze prachtige (beken)wandeling! Het uitstapje naar de gerestaureerde St. Elisabethmolen (waar de OV-reiziger start) is zeker een aanrader!
Door Piet en Tineke Poortman

21 juli 2017   

foto
Reactie
Wat een fantastisch samenspel tussen de beken die ons vergezelden en de vele (omgevallen) bomen. Een blauwe flits bewees dat dit ook een perfect gebied is voor ijsvogels! De zandhelling was een indrukwekkend mooie 'zandbak'. Toproute!
Door Harm en Tiny

14 augustus 2016   

foto
Reactie
Wat een leuk zomers uitstapje. Koele bospaden over heuvels en dalen, open landschap met poelen, paarden en paarse heide. Mooie historische horeca. Vakantiegevoel.
Door Liesbeth en Freek

13 maart 2016   

foto
Reactie
Hele mooie wandelroute langs kabbelende beekjes en vennen in het mooie Leudal.
Door Nico Sniekers

11 december 2015   

foto
Reactie
Prachtige, afwisselende winterwandeling door beekdalen verscholen in bossen en door "nieuwe" natuur: heide, zandverstuivingen en open landschap met vennen en moerassige gedeeltes. Zeker waard om ook in de zomer te bezoeken!
Door Ton van Leest

17 november 2015   

foto
Reactie
Prachtige en afwisselende herfstwandeling langs kabbelende beken in een rustig bosgebied.
Van het begin tot het einde een zeer boeiende tocht!
Door Germaine Videler en Lenie Damsma

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"