Klein Rondje Groene Hart

14 km

Startpunt

Recreatiegebied De Hoge Dijk
Abcouderstraatweg 79
1105 AA Amsterdam-Zuidoost

coördinaten: N52.28170 E4.96636

Introductie

Een korte kanoroute in het Groene Hart die in elk jaargetijde te varen is. Door de lage oevers zijn er steeds mooie vergezichten. De kanotocht heeft twee overdragingen. Via de rustige riviertjes Holendrecht, Winkel en Angstel is een gevarieerd rondje te kanoën onder de rook van Amsterdam.

Praktische informatie

U laadt uw kano af langs de berm van Abcouderstraatweg tegenover de voormalige kampeerwinkel. Bij het begin van het fietspad langs het meer ligt de kanosteiger. De auto kunt u 250m verderop parkeren, richting Amsterdam, op het parkeerterrein van recreatiegebied de Hoge Dijk.

Onderweg passeert u Restaurant De Voetangel.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast.

1 reactie

8 juli 2023   

foto
Reactie
Voor en na de A2 is rivier de Winkel totaal dichtgegroeid met riet, en niet breder dan een ruime meter. Gevolg: een flink stuk lopen met je kano. Na de A2 ligt nu een flink eind, een dikke laag lelie bladeren, vraagt om spierballen. (Na sterke plantengroei in juni/juli kan dit zo zijn. Red.)
Door Astrid

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"