Heerlijk in de Hof

fietsroute - 32 km of 38 km

Tijdens de fietsroute Heerlijk in de Hof maakt u kennis met het glooiende landschap van Twente en Salland. Vanaf de zuivelboerderij fietst u via het buurtschap Stokkum, met veel authentieke boerderijen, naar Markelo. Daar kunt u een kijkje nemen in de monumentale Molen van Buursink. Door het boerenland toert u naar De Borkeld, een gevarieerd natuurgebied met jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers en graslanden. Via de Friezenberg en de Herikerberg fietst u terug, onderweg genietend van de prachtige vergezichten over de buurtschap Herike-Elsen.

Praktische informatie

U kunt de auto gratis bij de boerderij parkeren.
Bij de start is geen horeca. Wilt u beginnen met een kop koffie, kies dan een van de horecagelegenheden hieronder. Let wel op de openingstijden.

Na 3,5km passeert u De Hoestinkhof, een authentieke Twentse boerderij met Engels theehuis.
In Markelo is er in De Molen van Buursink gelegenheid voor koffie en een rondleiding.
Na ruim 30km komt u bij Herberg de Kemper, een uitstekende gelegenheid om iets te eten of te drinken.

Startpunt Heerlijk in de Hof

De Twentse Boerin
Stokkumervlierweg 8
7475 PK Markelo

coördinaten: N52.22330 E6.54504
Met dank aan de routemaker(s) Joke Kottelenberg en aan de controleur(s) Lidy Noorman.

5 reacties

14 april 2022   

foto
Reactie
Heerlijke fietstocht over goede wegen. Best een beetje pittig als je nog zonder ondersteuning fietst. Prachtig landschap. En de schaapskudde was ook al weer op pad.
Door Lenny en Hans Beumer

2 mei 2021   

foto
Reactie
Heerlijk in de hof gefietst. Prachtige Nederlandse landschappen en gezellige Twentse dorpen. Zeker een aanrader als je in Twente bent.
Door Lidy met mamma Marijke

4 juli 2017   

foto
Reactie
Vanuit Rijssen hebben we deze mooie route gefietst. Mooi Twents boerenland met prachtige boerderijen. Bos en heide met schaapskooi en heel bijzonder, een veengebied met een grote groep Krakeenden. Leuk!
Door Jannie en Henk

17 oktober 2015   

foto
Reactie
Ondanks het grauwe weer was het genieten van het Twentse landschap. Heerlijk toeren door de 'gekleurde' bossen. Af en toe een klimmetje, dat dan werd beloond met een mooi vergezicht. Onderweg was in diverse dorpen van alles te zien.
Door Mieke Timmer

10 september 2015   

foto
Reactie
Een prachtige tocht door glooiend landschap. Bos, heide met jeneverbes, open stukken met weidse blik en fraaie rietgedekte boerderijen wisselen elkaar af. Kortom, genieten van Twente en Salland.
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"