Langs Beken, Bossen en Boeren

fietsroute - 40 km

Langs Beken, Bossen en Boeren is een afwisselende fietstocht door het Achterhoekse boerenland. Vele kerkenpaadjes en smalle weggetjes leiden u door een streek die bestaat uit weids land, prachtige beekjes, bos en boerderijen. De tocht begint in het dorpje Zieuwent, met de schitterende kerk (de 'kathedraal van de Achterhoek'). Ook komt u in Mariënvelde, een plaatsje omringd door prachtig in ere herstelde kerkenpaden. De omgeving van Ruurlo met het mooie kasteel, thans ingericht als museum MORE, wordt ook niet overgeslagen.
Voor een gedeelte van de route wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Praktische informatie

Tegenover het startpunt is op het Dorpsplein voldoende gratis parkeergelegenheid voor uw auto.
U kunt de route ook volgen vanaf NS station Ruurlo. Dan wordt de fietstocht ongeveer 500m langer. De aanrijroute vanaf het station staat boven de routebeschrijving.

Er is horeca bij de start. Voor informatie en openingstijden kijkt u op Het Witte Paard. In Marienvelde komt u langs Café Wieggers, een prachtige pauzeplek. Vanaf 10 uur geopend. Ma en di gesloten.
Net voor Ruurlo ligt kaasboerderij met winkeltje 'n Ibink, ook een prima gelegenheid om even te pauzeren.
Bij Ruurlo is Museum MORE zeker een bezoekje waard.

Startpunt Langs Beken, Bossen en Boeren

Café-restaurant Het Witte Paard
Dorpsstraat 49
7136 LG Zieuwent

coördinaten: N52.00430 E6.51909
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

4 reacties

27 april 2024   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht. Erg leuk al die kerkenpaden aan het begin en het eind van de route. Er groeit nu veel fluitekruid en paarse judaspenning. Alles in de natuur zag er lekker fris en groen uit. En natuurlijk is het rond kasteel Ruurlo erg mooi.
Door Mieke

16 september 2020   

foto
Reactie
Heerlijk gefietst door de Achterhoek. Gestart in Ruurlo waar je al snel door het bos over rustige wegen fietst. Onderweg is het genieten van bijzonder fraaie fietspaden. Ook veel mooie pauzeplekken.
Door Marianne

12 april 2020   

foto
Reactie
Een mooie fietstocht door veelal weids boerenland. Lekker toeren over smalle, rechte weggetjes, leuk afgewisseld met prachtige kerkenpaden. Hoogtepunten zijn ook kasteel Ruurlo en de Veengoot.
Door Jan

23 augustus 2018   

Reactie
Vooral de kerkepaden/ fietspaden rondom Zieuwent zijn een aanrader!! Helaas stonden de beken door de lange hete zomer droog en waren de bossen verdroogd, maar dat is gelukkig maar tijdelijk.
Door Ritha

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"