Van Plaggenhut tot Landhuis

10 km

Startpunt

P 't Huus met de Belle
Zuidwolderweg 2a
7932 PP Echten

coördinaten: N52.71300 E6.39885

Introductie

Echten, een kei van een historisch dorp, tijdens deze wandeling door het prachtige coulisselandschap ontdekt u waarom! De titel zegt genoeg; grote contrasten uit de voorgaande eeuwen en daar tussenin... stil stuifzand met jeneverbesstruwelen, bossen, heide en vennen. Had je als vervener wat meer te besteden, dan kon je als eigenaar je verrijken met een havezate en bijbehorend landgoed. Huis te Echten van Visio is daar een prachtig voorbeeld van. Zo ook de karakteristieke witte villa uit 1914 van Tea Time.

Praktische informatie

Horeca: aan het begin bij 't Huus mit de Belle een koffie/thee gelegenheid, tevens een gezellige plattelandswinkel met Tourist Info. Na ongeveeer 4,5km komt u langs 't Boshuys. Aan het einde van de route Tea Time.
Uitstapje: kort voor het eindpunt kunt u op werkdagen de beeldentuin en werkplaatsen op het werkterrein bij Huis te Echten van Visio bezichtigen.
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Anno Jansen.

8 reacties

31 maart 2024   

foto
Reactie
Dit is een prachtige route door hei en wei, bos en beemd, langs diverse vennen en haast alles onverhard. Mooi in alle jaargetijden!
Door Monique en Dick

28 oktober 2023   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route, met mooie vennen, de heide en de oude jeneverbesstruiken. Je kunt thee drinken in het mooie theehuis Tea Time aan de overkant van de parkeerplaats en onderweg is ook horeca.
Door A. Jansen

16 januari 2022   

foto
Reactie
Het was een leuke afwisselende wandeling. Oa akkerland, bos, heide en jeneverbesstruiken. Zowel aan het begin als halverwege de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken. Wij hadden een heerlijke ontspannen ochtend.
Door Jacqueline en Gert

16 mei 2021   

foto
Reactie
Een hele mooie route, met diverse landschappen en bezienswaardigheden. Zo hebben we lekker geluncht bij Tea Time, hebben we de toren van vlak na WO II bekeken, de plaggenhut, het landhuis, zandvlakte en heidevelden gezien. En goed beschreven!
Door Evelien en Ellen

21 maart 2020   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route, met heidegebied en verschillende vennen. Genieten nu met al het groen dat voorzichtig tevoorschijn komt. Mooie paadjes, Veel rust en op het eind eventueel koffie met lekkers bij Teatime. Nu i.v.m. corona niet geopend.
Door Piet en Renny

1 januari 2019   

foto
Reactie
Zeer afwisselnde wandeling. Het weer hielp ook mee, zon en regen(boog) wisselden elkaar af.
Door Lieneke en Mirjam

19 mei 2016   

foto
Reactie
Op dezelfde datum als vorig jaar (niet gepland) deze prachtige route weer gelopen. Nu zonnig, droog weer. Het ven Bovenveen zag er fantastisch uit met de uitbundige begroeiing van veenpluis. Het Huus mit de Belle had een spiksplinternieuwe 'hoed!
Door Harm en Tiny

19 mei 2015   

foto
Reactie
Tussen pittige buien en felle opklaringen door zeer genoten van deze route met veel verrassingen, zoals het Echtense paradijs, de luchtmachttoren, het prachtige Oude Diep en het landgoed van Huis te Echten. Volgend jaar in de herhaling!
Door Tiny en Harm

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"