Dynamisch Beekdal

10 km

Startpunt

Sacramentskerk
Driezeeg 40
5258 LE Middelrode

coördinaten: N51.66290 E5.41904

Introductie

Deze mooie en gevarieerde wandeling voert u door de fraaie beekdalen van de riviertjes de Aa en de Leijgraaf.
Vanuit Middelrode struint u al snel door het heringerichte beekdal van de Aa. Na een bezoek aan de restanten van Kasteel Seldensate loopt u naar het imposante Kasteel Heeswijk.
De route gaat merendeels over onverharde paden en oevers.

Praktische informatie

Komt u met de bus? Gebruik dan de uitstaphalte Brugstraat, Middelrode. Met de site 9292 voert u echter de halte Brugstraat, Berlicum in.
Van maandag t/m zaterdag is dit een halfuursdienst maar op zondag slechts een uursdienst.
Parkeren kan op het Beukplein. Tijdens kerkdiensten kan dit pleintje vol staan met auto’s, maar er is altijd voldoende plaats op de omliggende wegen.

Horeca:
Bij het startpunt is Cafe de Driezeeg met in de ochtend beperkte openingstijden.
Na 7km kunt u op adem komen in de horeca bij Kasteel Heeswijk met wisselende openingstijden.

Naast Kasteel Heeswijk ligt de Looz Corswarem Hoeve, nu in gebruik als vakantieboerderij, conferentieruimte en leerwerkplek voor mensen met een verstandelijke beperking.

Langs de Aa en de Leijgraaf kan het nat en modderig zijn. Ook is in de zomermaanden de begroeiing mogelijk hoog en weelderig.
In bepaalde delen lopen soms koeien, runderen en paarden. Volg dan de aanwijzingen op de borden in het betreffende gebied.

Wilt u dit gebied via een langere route ontdekken? De wandeling Seldensate, Burcht en Norbertijnen met een lengte 21km is een combinatie van Dynamisch Beekdal met de route Van Abdij naar Kasteel.
Met dank aan de routemaker(s) Evert Jan Verburg en aan de controleur(s) Wim Groot Kormelink.

5 reacties

21 april 2024   

foto
Reactie
Herhaling is de kracht van aanbeveling: is en blijft een mooie route. Met de waterstand van nu regelmatig springen over (nieuw ontstane) slootjes, bij sommige stukken is het nodig om af te wijken van de route.
Door José en Wim

28 mei 2022   

foto
Reactie
Prachtige, afwisselende wandeling in een schitterend stukje Brabant. We hebben genoten van de natuur, de Aa, de koeien en het kasteel. Goed beschreven route. Een aanrader.
Door Nico en Corry

9 mei 2021   

foto
Reactie
(Nog steeds) een hele fijne route, weids, afwisselend landschap en een diversiteit aan gevogelte.
Door José en Wim

12 juli 2020   

foto
Reactie
Verrassende route, variëteit in landschap, in kleur, fijne paden langs mooie beekdalen.
Door José en Wim

16 augustus 2019   

foto
Reactie
Fascinerend om te zien hoe snel en dynamisch 'nieuwe' natuur zich vormt tot een compleet ander landschap. Heerlijke struintocht. In deze droge tijd makkelijk om droge voeten te houden. In de natte tijden niet, maar dat heeft ook z'n charme.
Door Sjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"