Zand onder de Zolen

wandelroute - 13 km

Tijdens deze wandeling om en door het Veluwse dorp Otterlo ontdekt u de veelzijdigheid van deze omgeving. U wandelt door het Otterlose Buurtbos en doorkruist De Zanding. Misschien ziet u er het unieke kleine heidevlindertje, of staat u oog in oog met een hert. Met een boog komt u in de gezellige Dorpsstraat, waar u diverse horeca aantreft. Vandaar gaat u door het Otterlose buitengebied en doorkruist u een zandverstuiving in het Roekelsche Bos. Het overgrote deel van deze route gaat over onverharde paden en landwegen.

Praktische informatie

Horeca bij het startpunt: restaurant de Houtzagerij. Voor openingstijden zie de website. Wanneer de Houtzagerij niet open is kunt u voor een kopje koffie terecht bij de receptie.
Halverwege vindt u in Otterlo dorp diverse horeca.

De route heette voorheen De Veluwse Wijnpers, maar die naam is niet meer toepasselijk.

Startpunt Zand onder de Zolen

Camping De Wije Werelt
Arnhemseweg 100-102
6731 BV Otterlo

coördinaten: N52.08646 E5.77422
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Ellen Kreeft.

5 reacties

4 januari 2024   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route met leuke bos- en zandpaadjes, een bezoekje aan Otterlo en open velden. Zelfs in de gietende regen kon ik er van genieten.
Door Ellen Kreeft

29 juli 2020   

foto
Reactie
Omdat de parkeerplaats bij De Wije Werelt gesloten is hebben we de auto geparkeerd bij Droompark de Zanding en toen alsnog deze mooie wandeling gelopen. Wel pittig maar beslist de moeite waard. En Otterlo is gezellig in de zomer.
Door Lenny en Hans Beumer

15 oktober 2018   

foto
Reactie
Een afwisselende route rond en in Otterlo. Met mooi wandelweer genoten van het landschap. Soms wat zware zandstukken, maar dan wel met mooie uitzichten.
Door Marion en Fred

9 december 2015   

foto
Reactie
Door boswerkzaamheden en regen waren paden soms nat en moeilijk begaanbaar. Het smalle pad tussen de monumentale eiken maakte alles weer goed! De Zanding is schitterend! Door afwisseling van buitengebied en bos (leuke eenmanspaadjes) een prima route.
Door Harm en Tiny

5 september 2015   

foto
Reactie
Een route met diverse landbouwelementen, maar ook prachtige paadjes door bos en hei. Mooi dat het hek naar het park de Hoge Veluwe nog niet is afgesloten.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"