Waar is de Wisent?

18 km

Startpunt

NS station Overveen
Tetterodeweg 4
2051 EE Overveen

coördinaten: N52.39094 E4.60769

Introductie

Deze pittige lijnwandeling door Nationaal Park Zuid-Kennemerland midden in de Randstad is zeer bijzonder! Vanaf station Overveen gaat de route naar Middenduin, een landgoed met bos, duinen, steile boshellingen en cultuurlandschap. Na de historische pleisterplaats Kraantje Lek maakt de wandeling gebruik van het fietspad richting Zandvoort. Vlak daarvoor pakt u de gemarkeerde route op door het duingebied. Een onderdeel daarvan is het wisentpad door het leefgebied van de wisenten. Ook al heeft u misschien geen geluk en ziet u geen wisent, dan is het toch een prachtige wandeling met veel variatie. Na het klimmen en dalen door de duinen is het een paar kilometer over het strand naar het gezellige Zandvoort. Door het oude centrum wandelt u naar het station.

Praktische informatie

Let op deze lijnwandeling is vanwege het broedseizoen alleen te gebruiken van 1 september t/m 1 maart.

Er is een gratis P+R terrein bij het station. Is dit terrein vol, rij dan vanaf het station naar links tot u aan de linkerkant een bord ziet met P Tetterodehal. Bij de hal is voldoende parkeerruimte.

Horeca: Eetcafé Klein-Centraal is gevestigd in het stationsgebouw van Overveen. De sfeer is lekker ouderwets en simpel.
Na bijna 6km komt u langs Restaurant Kraantje Lek.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

11 reacties

9 december 2021   

foto
Reactie
Heel fascinerend om tijdens de wandeling deze prachtige dieren te ontmoeten. Maar ook het fraaie duingebied met prachtige uitzichten is een pittige uitdaging en het bewandelen meer dan waard. Een fijne beleving, dus gewoon doen!
Door Piet en Tiny Laan

27 februari 2019   

foto
Reactie
De wandeling is zeker 5 sterren waard. Ook als je geen wisenten ziet. Maar het lawaai van het circuit is storend als je daar gevoelig voor bent. Maar laat dit je niet weerhouden om deze pittige wandeling te lopen. Schitterend.
Door Lenny en Hans Beumer

17 september 2018   

Reactie
Ondanks dat we geen wisent hebben gezien vonden wij dit een prachtige route, vooral het tweede deel over de gele paaltjesroute. Jammer van het circuitlawaai. Ca. 1km na punt 4 op de kaart staat een mooi nieuw uitzichtpunt.
Door Ton de Jong

9 februari 2018   

foto
Reactie
Waar de Wisent is? Vandaag een kudde van 20 dieren in een duinvallei. Prachtig!!!
Fijne wandeling, afwisselend heerlijk dwars door de duinen en tot slot het strand.
Mieke bedankt!
Door Thea Ackema

9 februari 2018   

Reactie
We hadden weer enorme mazzel, een leuke groep en een heerlijke wandeling. We zagen naast prachtige duinlandschappen ook de kudde Wisenten. Mieke bedankt voor de organisatie.
Door Ank de Graaff

9 september 2017   

Reactie
Route gebruikt als onderlegger voor een eigen wandeling. 1e stuk ingekort en via Parnassia en 't Wed weer terug naar Overveen. Helaas geen wisenten gezien. Mijn medewandelaars vonden het een pittige tocht. Het ongerepte duinlandschap is een aanrader.
Door Sjaak

14 november 2015   

foto
Reactie
Prachtige route met als hoogtepunt de Wisenten. We hadden geluk want ze stonden halverwege net naast de paaltjes route. Een groep van zestien. Indrukwekkend, wat een beesten!
Door Petra Pelle

14 november 2015   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling. Halverwege het Wisent-pad liepen we vanaf een duintop en zagen we een groep Wisenten, een groep van 16. We werden door hen goed in de gaten gehouden, ze stonden vlakbij het pad, en we konden hierdoor vele foto's maken.
Door Pauline van Drunen

12 november 2015   

foto
Reactie
Mooie wandeling met voldoende variatie. Natuurlijk was ik heel nieuwsgierig naar de wisenten. En ja hoor, aan het eind van het wisentenpad, daar waren ze. Wel een eind weg, maar dat kon de pret niet drukken.
Door Janneke

3 oktober 2015   

Reactie
Prachtige tocht door een mooi duingebied met als hoogtepunt het Duinpieperpad door het wisentengebied.
Door Loes en Theo van den Dool

28 februari 2015   

foto
Reactie
Wat een belevenis om die mooie dieren van zo dichtbij te zien. Wij hadden het geluk dat ze midden op de paaltjesroute liepen tussen de duinen. Prachtige route, superfijne dag gehad met mooi weer.
Door Riet Machielsen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"