Op en Top Zuid-Holland

fietsroute - 127 km of 138 km

Deze tweedaagse fietstocht laat zien wat een variatie in het landschap de provincie Zuid-Holland heeft. De eerste dag (63km) is heel waterrijk, u kunt genieten van weids polderlandschap, plassen, rivieren en molens. De dag eindigt in Oegstgeest nadat u eerst de gezellige studentenstad Leiden heeft bezocht.
Dag twee is 75km lang, maar u kunt ook kiezen voor 64km. Na Katwijk is het heerlijk toeren over het lange duinfietspad door het Hollands Duin. In Wassenaar zijn de mooie lanen met prachtige villa’s een lust voor het oog. Langs de Vliet en via polderpark Cronesteyn gaat u naar Zoeterwoude-Dorp. Na een paar smalle kerkenpaden fietst u door het natuur- en recreatiegebied Bentwoud naar Boskoop. De lange variant maakt nog een ommetje door het prachtige Reeuwijkse plassengebied.

Praktische informatie

Bij station Bodegraven is een gratis P+R. Als dat vol is kunt u in de omgeving van het station parkeren.

De overnachting in Oegstgeest moet u zelf regelen. Dat kan in Hotel landgoed Oud-Poelgeest.
Er zijn ook overnachtingsmogelijkheden bij Vrienden op de Fiets.

Langs de route komt u regelmatig horecagelegenheden tegen.
Op de eerste dag onder andere in Aarlanderveen Het Oude Rechthuis en aan de Zegerplas Wet 'n Wild. En natuurlijk veel gelegenheden in Leiden.
De tweede dag vindt u in Katwijk horeca.

Omdat u regelmatig langs water fietst is het aan te raden om een bril/zonnebril te gebruiken.

Startpunt Op en Top Zuid-Holland

NS station Bodegraven
Stationsplein 1
2411 CK Bodegraven

coördinaten: N52.08130 E4.74613
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

2 reacties

23 augustus 2023   

Reactie
Leuk om 2 dagen te fietsen langs veel plekken van mijn jeugd. Zuid-Holland is inderdaad de moeite waard om door te fietsen. Zo divers! Duinen, rivieren en plassen, mooie luchten.
Door Anne de Wit

20 mei 2023   

foto
Reactie
Veel te beleven tijdens deze route! Van villawijk tot kerkepad, van duinen tot polders, van oude steden tot uitgestrekte vergezichten, van kronkelende wateren tot nieuwe natuur. Je komt het allemaal tegen, en meer.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"