Edelherten op het Spoor

wandelroute - 11 km of 17 km

Het hoogtepunt van deze wandeling bestaat uit passages door en langs het edelhertengebied tussen Liempde en Best. Aan het begin en het eind van de dag hebt u de grootste kans om ze te treffen, maar ook midden op de dag worden ze regelmatig gezien. Ook zonder een ontmoeting met deze machtige dieren is de wandeling echter meer dan de moeite waard! Dat geldt zeker als u zich kunt afsluiten van de nabijheid van snelweg en spoor op gedeeltes van het parcours.
U waait heerlijk uit over de bolakkers en struint door de natuurgebieden De Prangen en Kuppenbunders, alvorens u bij het leefgebied van de edelherten (en een grote kudde koeien) komt. In het tweede deel van de wandeling wordt u nog verrast door prachtige natuur en historie in de landgoederen Heerenbeek en Velder, waarna u via een charmante route terugwandelt naar het authentieke en levendige Liempde.

Praktische informatie

Klik voor de openingstijden van Het Wapen van Liempde op de link.

Als u kiest voor de 11km wandeling dan is de parkeerplaats ter hoogte van het bospad Heerenbeek aan de Liempdsedijk, 5688 MP in Oirschot het vertrekpunt. U start de wandeling dan bij nummer 4 van de routebeschrijving.

Startpunt Edelherten op het Spoor

Het Wapen van Liempde
Raadhuisplein 4
5298 CD Liempde

coördinaten: N51.56777 E5.37403
Met dank aan de routemaker(s) Louis van de Wiel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

5 reacties

7 oktober 2022   

foto
Reactie
Mooie zonnige herfstdag die bekroond werd met bulderende herten en een groot aantal hindes. Genieten!
Door Niek Sanders

8 oktober 2021   

foto
Reactie
Op pad gegaan in de hoop om de herten te horen burlen en geweien in gevecht te zien, maar die strijd was denk ik al gewonnen. Wel deze prachtige dieren gezien in het open veld langs het spoor.
Door Sonja

29 december 2020   

foto
Reactie
Lekkere wandeling vanuit Liempde. Ondanks de ligging van het gebied met A2 en spoorlijnen toch een bijzondere wandeling met afwisseling en hele mooie stukken. De koppelingen zijn wat lang maar goed te doen. Ik loop hem komende zomer nog een keer!
Door Evert Jan

10 december 2020   

Reactie
Wij lopen graag de diverse wandelingen vanuit Liempde, dus waren verrast door deze nieuwe wandeling. We hadden prachtig weer en de sfeer was winters. We werden getrakteerd op reeën en als toegift hebben we wel 20 edelherten gespot! Prachtig!
Door Hanneke Reijnaars

30 november 2020   

foto
Reactie
Leuke wandeling met veel afwisseling in landschap en paadjes. Dan weer bos, landgoedsfeer en open akkergebieden. Zonder het lusje tussen 3 en 4 is het 12 km. Beschrijving uitstekend. Helaas geen levende herten gezien!
Door Bee en Suus

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"