Rockanje Kanjer

fietsroute - 40 km

Deze gevarieerde fietstocht gaat over goed berijdbare paden met twee gezichten. In het begin toert u langs de smalle, bloemrijke dijken van Voorne. Na het passeren van de brug over het Hartelkanaal komt u door de groene strook langs het Brielse meer, de scheiding tussen wonen en werken op Voorne. Via het golvende duinlandschap keert u weer terug naar het startpunt.

Praktische informatie

De gratis parkeerplaats van Natuurmonumenten vindt u circa 100m vóór de slagboom van camping Waterbos aan de linkerkant (Duinen 7-11). Voor de navigatie kan het handig zijn om het adres van de camping in te voeren: Duinrand 11, 3235CC, Rockanje. Dit is een doodlopende weg.

U komt op de route verschillende horecagelegenheden tegen onder andere in Brielle.
Aan het Oostvoornse Meer passeert u Paviljoen Stormvogel.
Naast het Openluchtmuseum De Duinhuisjes vindt u Restaurant De Meidoorn.

Onderweg zijn diverse picknickplaatsen

Startpunt Rockanje Kanjer

P Natuurmonumenten Waterbos
Duinen 7
3235 CB Rockanje

coördinaten: N51.87930 E4.05299
Met dank aan de routemaker(s) Ab van Ommen en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

3 reacties

29 augustus 2021   

foto
Reactie
Op de heenweg kort via het stadje Brielle, erg leuk. Daarna langs imposante watervlaktes, het Oostvoornse Meer en het Brielse Meer. Jammer dat de Maasvlakte wel een beetje dichtbij is. Terug richting Rockanje door een mooi laag duinlandschap.
Door Mieke

24 oktober 2019   

Reactie
Ook bij het begin van de herfst een prachtige fietsroute in een fraai wisselend landschap over rustige weggetjes of vrij gelegen fietspaden. Mooi gelegen horeca langs Oostvoornse meer.
Door Paul Pilgram

24 april 2015   

foto
Reactie
Vrijdag deze tocht gefietst met zonnig weer. Mooie afwisselende tocht met geelgekleurde dijken, mooie uitzichten op het water en een prachtig duinlandschap. In Brielle even genoten van het zonnetje op een gezellig terrasje. Aanrader !
Door Hans van Harskamp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"