Naar Westerflier

wandelroute - 17 km

Deze wandeling aan de rand van Twente voert u vanaf Diepenheim naar het landgoed Westerflier. Maar dat gaat niet via de korste weg: u loopt eerst een stukje 'de verkeerde kant op'. Via de Boven Regge en landgoed Nijenhuis komt u bij watermolen Den Haller, met vlak ernaast een aanlokkelijk terras. Daarna gaat de route door een overwegend weids, landelijk gebied en langs de Schipbeek richting Westerflier. U loopt voor huis Westerflier langs en passeert enkele mooie oude bijgebouwen. Langs bos en via de es wandelt u terug naar Diepenheim. Daarbij passeert u kasteel Warmelo en Huis Diepenheim.
Onderweg komt u langs drie tuinen die horen bij het kunstproject De Tuinen van Diepenheim. Bij een daarvan kunt u pauzeren op een bankje in een boom!

Praktische informatie

De route is ook bereikbaar per bus. Het beste stapt u uit bij halte Diepenheim, Schipbeekbrug. Dit is halverwege nummer 4.

Vlak bij de TOP, op het pleintje rechts van de Maalderij, vindt u Herberg de Pol. Onderweg zijn er diverse horecagelegenheden en terrassen: Restaurant Den Haller, terras van camping De Mölnhöfte en theeschenkerij en terras van Kasteel Warmelo.
Kijk op de websites voor de actuele openingstijden.
In Diepenheim zijn diverse horecagelegenheden, waaronder Irma's, Grotestraat 94.

Startpunt Naar Westerflier

TOP Diepenheim
Raadhuisstraat 11B - kruising Ruimersdijk
7478 AG Diepenheim

coördinaten: N52.20170 E6.55055
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Marcel Dolleman.

2 reacties

5 november 2022   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling door een prachtig gebied in herfsttooi. Genoten van de beken, watermolens, bomen en landgoederen. Geen wolf gezien. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

27 juli 2022   

foto
Reactie
Naar Westerflier: wat een feestje en wat een rust! Stukken uit deze route waren mij bekend maar het is altijd weer een verrassing hoe anders de wereld eruit ziet als je "omgekeerd" kijkt! Een aanrader dus, ook als je denkt dat je de omgeving kent.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"