Wolf zoekt Duivel

47 km of 51 km

Startpunt

De Heksendans
Oude Kleefsbaan 425
6572 AZ Berg en Dal

coördinaten: N51.81802 E5.92467

Introductie

Wolf zoekt Duivel is een schitterende fietstocht door het Nijmeegse achterland en Duitsland. Het gebied heeft van oudsher iets mysterieus door de ligging tegen Duitsland. Er waren veel sluip- en smokkelpaadjes. Mogelijk hebben daarom de vele heuvels bijzondere namen gekregen. In deze route gaat u op zoek naar de Duivelsberg en de Wolfsberg. Wie weet worden ze in een volgende ijstijd naar elkaar toe geduwd. De route gaat gedeeltelijk over halfverharde wegen en mooie bospaden met duivelse klimmetjes. Na afloop heeft u vast honger als een …

Praktische informatie

U kunt de fietsroute uitstekend combineren met een bezoek aan het Afrika Museum in Berg en Dal. Vlak bij de route liggen Nijmegen en Kleve (D). In beide historische steden vindt u leuke eetgelegenheden.

In de maanden augustus t/m oktober zijn hier en daar de prachtige vergezichten tijdens deze tocht wat minder vanwege de 'hoge' maisvelden.
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

8 reacties

24 oktober 2021   

Reactie
Schitterende route door de heuvels, wel veel klimmen ook op onverharde paden, hetgeen het inderdaad zwaarder maakt dan klimmen op verharde weg. Was pittiger dan de 70 km die we vorige week in Zuid-Limburg fietsten maar o, wat mooi! We hebben genoten!!!
Door Ineke

14 augustus 2021   

foto
Reactie
Heerlijk gefietst op deze zonnige dag en genoten van de variatie in deze tocht. Het blijft mooi om op deze manier een deel van Nederland te ontdekken dat, door de onverwachte weggetjes en paden, zo veel schoons biedt.
Door Agram

22 september 2020   

foto
Reactie
Op een mooie zonnige najaarsdag deze afwisselende en pittige route gefietst. Genoten van de fraaie paden en vergezichten.
Door Marianne

23 april 2019   

foto
Reactie
Heerlijke fietstocht vanaf Berg en Dal. Mooie vergezichten, prachtige natuur. Een pannenkoek eten op de Duivelsberg is een aanrader.
Door W en E

2 september 2018   

foto
Reactie
De Jansberg af is eens wat anders als erop fietsen. Omdat wij de route tegengesteld gereden hebben krijg je toch een heel andere kijk op deze tocht. De vergezichten die je nu eens van de andere kant bekijkt zijn zeker de moeite waard.
Door Marosa

2 augustus 2015   

foto
Reactie
Onze favoriete tocht van De Mooiste Routes. Zo mooi en afwisselend qua landschap. Vergezichten die uniek zijn en veel variaties in wegen en paden die je zelden in één route tegenkomt.
Door Marjan

1 augustus 2015   

foto
Reactie
Een fantastische tocht over soms bijzondere paadjes, zoals het mountainbikepad op de St. Jansberg. In de laagste versnelling met het kleinste verzet en een behoorlijke conditie lukte het om de steilste hellingen te bedwingen. Een echte aanrader.
Door Ada ter Horst

14 juni 2015   

Reactie
Prachtroute voor fitte mensen met hybride- of elektr fiets. Het landschap doet aan Zuid-Limburg denken, met regelmatig (heel) pittig klimmen, het is bijna nergens vlak. Reken ook op stukken mul zand in de zomer. Wij haakten op 3/4 af, te moe!
Door Conny Kalkhoven

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"