Diemerbos

wandelroute - 6 km of 11 km

Deze wandeling kent twee gezichten. Aan het begin en het eind loopt u door het intieme Diemerbos en halverwege doorkruist u weidse vlakten met veel plas-dras gebieden en rietkragen. De route ligt dichtbij Amsterdam maar biedt toch een mooie afwisseling van bos en weiden. Halverwege de vorige eeuw was dit gebied nog geheel grasland. Het plas-dras gedeelte is in 2022/2023 op de schop gegaan en geheel teruggegeven aan de natuur.
U wandelt over een mix van onverharde paden, dijkjes, schelpenpaden en soms een fietspad.
De inkorting blijft geheel in het Diemerbos.

Praktische informatie

Bij het startpunt is een ruim gratis parkeerterrein.
Komt u met de bus? Stap dan uit bij halte Stammerdijk, Diemen. Uw wandeling wordt dan wel 1km langer.

Het startpunt is het House of Bird met een ruim terras. In dit proeflokaal van Bird Brewery kunt u vele bieren uitproberen. De horeca is alle dagen geopend vanaf 10 uur.
U loopt regelmatig over onverharde (gras)paden en ook over een laarzenpad. Deze paden kunnen na veel regen behoorlijk drassig zijn. Draag dan hoge wandelschoenen of laarzen.
Kiest u voor de 13km variant dan loopt u tweemaal via viaducten onder een snelweg door met helaas het bijbehorende verkeersgedruis.

Startpunt Diemerbos

House of Bird
Diemerbospad 1a
1111 PZ Diemen

coördinaten: N52.33240 E4.99058
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

1 reactie

18 januari 2024   

foto
Reactie
Dat er wat verkeersgeluiden te horen zijn is waar, maar desondanks toch een leuke wandeling zo vlak bij Amsterdam. Het was bijzonder, bijna nergens lag sneeuw, maar in het Diemerbos wel! Daardoor was de grond soms glad, maar niet zo nat:)
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"