Wiel van Rosmalen

11 km

Startpunt

Wiel van Armando
Deken van Roestellaan
5243 Rosmalen

coördinaten: N51.70970 E5.38037

Introductie

De wandeling Wiel van Rosmalen ontleent haar naam aan het Wiel, een zwart bronzen beeld van kunstenaar Armando. Het staat opvallend langs de weg aan het begin van een langgerekt natuurgebied tussen een snelweg en een spoorlijn. U wandelt langs stuifzand en door de bossen van drinkwaterbedrijf Brabant Water naar de Nulandse Heide. De paden worden hoofdzakelijk gebruikt door wandelaars, maar u kunt ook fietsers en heideschapen tegenkomen. Honden zijn welkom mits aangelijnd, er zijn ook enkele losloopterreinen.

Praktische informatie

Tegenover het Wiel van Armando, vlakbij de A59 afslag Rosmalen-Oost/ Maliskamp, ligt een klein parkeerterrein, 200m verderop is een grote carpoolplaats.
De aanlooproute vanaf NS-station Rosmalen tot het Wiel is ruim 1km.
Komt u met de bus? U kunt uitstappen bij bushalte Maliskamp aan beide zijden van de A59, ongeveer 200m vanaf het startpunt.
Horeca: Na 2km komt u langs het café-restaurant van woonzorgcentrum Mariaoord. U bent ook als wandelaar iedere dag welkom van 9.30 tot 19.30 uur.
Informatie over kunstenaar Armando kunt u vinden op de website Armando
Met dank aan de routemaker(s) Liesbeth Witteveen, Freek Jansen en Evert Jan Verburg en aan de controleur(s) Niek Sanders.

5 reacties

13 september 2022   

foto
Reactie
Mooie gevarieerde wandeling door stuifduinen en bossen.
Door Niek Sanders

4 maart 2021   

foto
Reactie
Mooi nieuw Bankje in de route.
Door Freek

31 maart 2020   

foto
Reactie
Koud weer, wel met heerlijk zonnetje. Echt hondenuitlaatgebied maar als je iets doorloopt ben je iedereen kwijt! Echt lente al in de natuur. Mooi bos, heide en af en toe wat zandverstuivingen. Mooi is het Wiel van Armando. Zeker een keer gaan lopen!
Door EvertJan

7 juli 2019   

Reactie
Mooie route, helaas niet steeds helder beschreven. Met een beetje hulp van google maps kwam het allemaal weer goed en genoten we van een mooie wandeling!
Door Susan Verkroost

10 mei 2019   

foto
Reactie
Leuke route. Verrassend, zoveel variatie in landschap op zo'n klein reepje grond. In de bossen af en toe wel goed opletten om het juiste pad of paadje te kiezen. Kaart en/of gps kunnen hier goede diensten bewijzen.
Door Sjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"