Een Rondje om Hoogeveen

43 km

Startpunt

P 't Huus met de Belle
Zuidwolderweg 2a
7932 PP Echten

coördinaten: N52.71300 E6.39885

Introductie

Vanuit het schilderachtige dorpje Echten met zijn authentieke boerderijen en de havezate Huis te Echten leidt deze fietstocht u rondom Hoogeveen. U maakt kennis met het fraaie natuurschoon van deze omgeving; het Echtenerveld, de Boerenveensche Plassen, het Hollandsche Veld en Zuidwolde met zijn heidevelden en vennetjes. En ... heel bijzonder, u fietst door Siberië. De fietstocht gaat voornamelijk over fietspaden en landweggetjes die dwars door de weilanden en door de oude turfwinning gebieden van Hoogeveen gaan. Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Praktische informatie

Horeca vindt u bij 't Huus met de Belle, een koffie/thee gelegenheid, tevens een gezellige plattelandswinkel met Tourist Info.
Onderweg komt u verschillende horecagelegenheden tegen onder andere: Tea Time; Paviljoen Schoonhoven in Hollandscheveld en Het Busstation in Zuidwolde.
Ook passeert u verschillende rustpunten.
Met dank aan de routemaker(s) Jan en Roelie Rozema en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

1 reactie

30 mei 2020   

foto
Reactie
Mooie nieuwe route. Rondom Hoogeveen, maar ik heb Hoogeveen niet gezien, dus prima ;-). Veel kennismaking met nieuwe gebiedjes, telkens weer anders. Goed begaanbare paden en degelijke routebeschrijving.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"