Gluren bij de Buren

107 km

Startpunt

NS station Lichtenvoorde-Groenlo
Stationsstraat 1
7137 MX Lievelde

coördinaten: N52.01226 E6.59606

Introductie

Tijdens deze tweedaagse fietstocht krijgt u een bijzonder stukje Achterhoek bij de grens met Duitsland te zien.

Vanuit Lievelde gaat de route over de Vragender- en Barlose bult naar het mooie Aalten, waar het riviertje de Boven Slinge dwars doorheen stroomt. Door het buurtschap Haart en over de Nederlands/Duitse grens rijdt u via mooie paden naar Dinxperlo. U heeft dan de eerste dag 51km afgelegd. In deze plaats fietst u weer letterlijk over de grens. Dinxperlo biedt verschillende bezienswaardigheden, waaronder het Grenslandmuseum. U komt hier van alles te weten over grenzen vroeger en nu, smokkelen etc.

De tweede dag toert u over schitterende paden en weggetjes langs het mooie riviertje de Aa-Strang, door het Anholtse Broek, Breedenbroek, Sinderen, Westendorp en langs Varsseveld. Tenslotte maakt u opnieuw kennis met de Boven Slinge en fietst u langs de Vennebulten, door het Aaltense Goor naar het prachtige Lichtenvoorde, waar het gezellig toeven is op een van de vele terrasjes. U gaat via de vlinderbrug over de Twenteroute weer terug naar Lievelde. De gereden afstand op deze tweede dag is 56km.

Praktische informatie

Bij het station in Lievelde is voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor uw auto.

Er zijn diverse horecamogelijkheden onderweg. Een tip voor de heenweg is Café-Restaurant Stegers in Aalten en voor de terugweg 't Pannekoekhuis Westendorp.

De overnachting in Dinxperlo moet u zelf regelen. Circa 2km voor het eindpunt van dag 1 ligt Hotel-restaurant 't Welink en 1,5km verder dan het eindpunt bevindt zich B & B Buitenhuis. Voor mogelijkheden en verdere informatie kijkt u op 't Welink en Buitenhuis. Een suggestie voor net over de grens is Hotel-restaurant Brüggenhütte.

In Vragender staat korenmolen De Vier Winden met een winkeltje. Voor openingstijden klikt u op De Vier Winden.
In Barlo komt u langs Speelboerderij en museum de Neeth. Voor info kijkt u op De Neeth.
In de buurtschap Dale bij Aalten ligt wijngaard De Hennepe. Klik voor informatie op De Hennepe.
Op de markt in Aalten vindt u het streekhistorisch museum Frerikshuus. Hier is o.a. het nationaal onderduikmuseum ondergebracht. Voor openingstijden: Frerikshuus.
In het centrum van Dinxperlo staat het Grenslandmuseum. Kijk voor informatie en openingstijden op Grenslandmuseum.
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

8 reacties

14 mei 2023   

foto
Reactie
Wat een leuke fietstocht!. De dagafstanden zijn niet zo lang, maar je bent toch een tijd onderweg met al die leuke, slingerende paadjes dwars door het land of langs een beek. En waar het kan worden knooppunten gebruikt, erg fijn.
Door Mieke

6 september 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige route. Wij zijn bezig met een heerlijke 12-daagse fietstocht en gebruiken daarvoor DMR- routes. Om de dag een andere omgeving. Geweldig. Deze dagen genoten van de Achterhoek. Wij gebruiken de gps op de app Topo gps. 👍Dank
Door Gerhard Breukink

21 augustus 2020   

foto
Reactie
Deze route gefietst vanaf camping TOB bij Aalten. Via aan- en afrijroutes er een driedaagse van gemaakt. Een fantastisch mooie tocht, volop rust en ruimte met een afwisseling van leuke dorpen en stadjes. Een echte aanrader.
Door Marianne

22 april 2018   

Reactie
Wij hebben overnacht bij B&B Fred en Marijke, op 1 km van de route in De Heurne. Gastvrij en mooi appartement. Na uitgebreid en goed verzorgd ontbijt konden we aan de 2e dag beginnen. Wederom heel mooi en afwisselend. Complimenten aan de routemakers!!
Door Beppie

21 april 2018   

Reactie
Een prachtige afwisselende route. We zijn af en toe van de route afgeweken o.a. om Bredevoort te bezoeken maar met de GPS informatie en de duidelijke routebeschrijving kwamen we weer op de route. Veel verrassende paadjes die met los zand lastig te fietsen zijn.
Door Beppie

6 augustus 2017   

foto
Reactie
Dag 1 door een schitterend glooiend landschap met heel veel vrijliggende rustige fietspaden. Dat is dan dubbel genieten van de omgeving die je door en langs weilanden, wuivende maisvelden en bossen voert. Het huuske bij de Neeth is leuk om te zien.
Door Marjan

6 augustus 2017   

foto
Reactie
Dag 2 langs slingerende beekjes en van oudsher kerkenpaden. Nu wat vlakker landschap maar nog steeds rustig toeren over de paden en wegen. Het is een hele klus geweest om deze route te maken maar zeer de moeite waard om te volgen. Een aanrader dus!
Door Marjan

12 april 2015   

foto
Reactie
Prachtige route door het Achterhoekse coulisselandschap. Veelal over kleine kronkelende fietspaadjes. Geen enkel saai recht stuk. De tocht gaat door leuke dorpjes en er zijn talrijke bankjes, picknickplaatsen en "rustpunten" onderweg. Een aanrader!
Door Theo en Marianne Wesselink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"