Boudewijnskerke

11 km

Startpunt

Parkeerplaats Hoge Hilt
Westkapelseweg 24
4374 BB Zoutelande

coördinaten: N51.50380 E3.47791

Introductie

De wandeling loopt vanuit Zoutelande via kleine wegen en weilanden naar Boudewijnskerke. Daarna gaat de route via een nieuw aangelegd bos naar de duinen en het strand om tot slot in het centrum van Zoutelande uit te komen. Door de klimmetjes en trappen is de wandeling pittiger dan de lengte doet vermoeden.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met het openbaar vervoer.
De uitstaphalte Het Kustlicht is vrijwel naast de parkeerplaats Hoge Hilt.
In de zomermaanden is het betaald parkeren. Op een mooie dag kan het wel druk zijn.

Horeca:
Na ruim 6km komt u vrijwel langs Strandpaviljoen Scheldezicht. Vervolgens passeert u op het strand ook nog Strandpaviljoen Neptunus en Strandpaviljoen De Branding. Deze drie strandpaviljoens hebben buiten het badseizoen mogelijk beperktere openingstijden. Kijk dus vooraf op de websites.
Bijna aan het einde van de wandeling zijn In Zoutelande zelf ook nog voldoende horecagelegenheden.

Let op: honden moeten zijn aangelijnd. Echter tussen 15 september en 1 mei mogen ze op het strand los.
Met dank aan de routemaker(s) Eugenie Hoosemans en Monique Versluis en aan de controleur(s) Ruud Mulder.

8 reacties

6 december 2023   

foto
Reactie
Akkerland, Bossen, Duinen, Strand, Vergeten dorpje. Dat alles is aanwezig op deze schitterende wandeling. En of je nu in de zomer of winter loopt, het blijft fantastisch. Mijn advies: gewoon deze wandeling maken.
Door Ruud Mulder

26 april 2023   

Reactie
Mooie afwisselende route door bos, weilanden en natuurlijk zee en strand. De routebeschrijving was erg duidelijk en goed omschreven.
Voldoende horecagelegenheden onderweg.
Kortom: wij hebben genoten van een mooie dag in Zeeland.
Door Petra

17 oktober 2022   

foto
Reactie
Dat Zeeland een zeer fraaie kustlijn heeft, dat wisten we al en zien we ook in deze route terug. Maar deze wandeling laat daarnaast ook een heel mooi stukje binnenland zien. Met het trekpontje als kers op de taart.
Door Louis en Annemarie

19 maart 2021   

Reactie
Leuke afwisselende wandeling, door bos, over boerenakkers, duin en strand. En natuurlijk de mooie uitzichten. Een aanrader. (Een bekentenis: we komen hier al 41 jaar en nu pas het achterland lopend ontdekt.)
Door Joke Bonsink

15 maart 2020   

Reactie
Afwisselende wandeling. Leuk trekpontje! De routebeschrijving was heel duidelijk. Deze wandeling gaan we in de zomer nog eens doen.
Door Jaap en Elly

30 oktober 2019   

foto
Reactie
Zee, strand en duinen met een stukje Zeeuws achterland, leuke rustplekken en als verrassing een trekpontje! Een aanrader voor als je richting Zeeland gaat!
Door Ria

19 oktober 2019   

Reactie
Een leuke wandeling met boeiende informatie. Je gaat door een afwisselend landschap en kunt in elk seizoen genieten van de natuur.
Door Loes en Theo van den Dool

1 september 2019   

foto
Reactie
Een dikke 4* route. Het achterland is verrassend mooi met nu begin september prachtig bloeiende akkerranden en velden vol bloemen. Maar ook in andere seizoenen zal deze zeer afwisselende wandeling de moeite waard zijn. Een aanrader!
Door Irene en Angela

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"