Rondje Leenderstrijp

12 km

Startpunt

Parkeerplaats achter school
St. Jan Baptistastraat 1
5595 GN Leende

coördinaten: N51.33470 E5.54170

Introductie

U wandelt rondom het karakteristieke buurtschap Leenderstrijp, een van de mooist bewaard gebleven Brabantse buurtschappen met prachtige oude originele langgevelboerderijen. U passeert een oud kaetsveldje, met daarop een gekandelaberde boom. Ook wandelt u langs de St. Jan kapel, de prachtige Heimolen en doorkruist u het bosgebied rond Leenderstrijp. Op de terugweg loopt u langs de Coöperatie St. Jan, een kruidenierswinkeltje opgericht in 1916, en wandel- en fietscafé De Hospes.

Praktische informatie

Het beste parkeert u op de parkeerplaats achter de basisschool St.Jan in de St. Jan Baptistastraat. Leenderstrijp is ook bereikbaar met de buurtbus vanuit Leende met lijn 455.
Pannenkoekenhuis De Clown is ma t/m zo geopend vanaf 11 uur.
Het leuke nostalgische kruidenierswinkeltje midden in Leenderstrijp is van april t/m september op ma t/m vr van 8:30 tot 18 uur en op za en zo vanaf 8:30 tot 16 uur geopend. Van 1 oktober t/m 31 maart is de winkel geopend op ma en di van 9 tot 13 uur, wo t/m vr van 9 tot 18 uur en op za van 8:30 tot 16 uur. Op zondag gesloten. U kunt er, buiten een gezellig babbeltje, onder andere ook terecht voor belegde broodjes, koffie en vers ijs. Er staan banken voor de winkel en bij de Jeu de boule baan.

Waarschuwing.
Omdat er in het Leenderbos steeds meer wilde zwijnen voorkomen is het erg belangrijk dat honden kort worden aangelijnd, vooral van januari t/m april wanneer de zwijnen jongen hebben.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

7 reacties

10 april 2023   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende wandeling. Bij de voormalige viskweekvijvers is het erg modderig. Hoog schoeisel noodzakelijk!
Door Niek Sanders

24 oktober 2020   

Reactie
Het is een geweldige route.
Door Henk van Hout

4 juli 2019   

foto
Reactie
Solide boswandeling, over brede goed begaanbare paden en boswegen. Het stukje van de route langs de visvijvers is erg mooi, evenals het schilderachtig gelegen Leenderstrijp. De foto is de kandelaber linde in dat dorpje.
Door Rien de Schipper

14 januari 2018   

Reactie
Een mooie afwisselende wandeling. Het dorpje Strijp is werkelijk schitterend. Jammer dat het winkeltje gesloten was. Wij hebben genoten van deze wandeling.
Door I. Hoevenaars

21 oktober 2017   

foto
Reactie
Al jaren hoopte ik de Heimolen draaiende te zien en de bouwer Frans Hagenaars te ontmoeten. En ja hoor vandaag lukte het beide. Hij vertelde ons enthousiast over zijn molen waar hij dit jaar al 30 jaar aan werkt. Sinds 2016 wordt er ook gemalen.
Door Franske

21 oktober 2017   

foto
Reactie
Dit was een echte herfstwandeling ! Letterlijk in geuren en kleuren.
De bossen, de heidevelden, hier en daar wat wroetplekken van de zwijntjes.
En ook nog een ontmoeting met de beheerder van de standerdmolen maakte deze tocht onvergetelijk.
Door Gerard

31 december 2016   

Reactie
Mooie, afwisselende wandeling. Goed begaanbare paden.
Door Adri Noordhof

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"