Tussen Reusel en Rosep

wandelroute - 11 km

Vanaf het Bezoekerscentrum en Groot Speijck voert deze fraaie wandeling u langs acht rustieke vennen tussen de riviertjes Reusel en Rosep. Ze hebben allemaal hun eigen geschiedenis en ze liggen allemaal te midden van prachtige bossen en heideveldjes. Veel watervogels, schitterende uitzichten en rustige zitplaatsjes vallen u ten deel. Deze tocht voert u eerst naar het westelijk gebied rondom Groot Speijck, waar minder wandelaars komen dan in de andere windstreken. Daarna doorkruist u het zuidelijk deel. De wandeling gaat vrijwel helemaal over onverharde paden; soms kunnen enkele paden wat drassig zijn na flinke regenval, trek dus waterdichte schoenen aan. En verder? Gewoon ontzettend genieten!

Praktische informatie

Er is een bijzonder ruim parkeerterrein aanwezig. Desondanks kan dit in mooie weekends erg druk en vol zijn. Het is dan raadzaam op tijd te komen.
Horeca vindt u aan het begin van de route bij Groot Speijck en onderweg bij het bijzondere boscafé Boshuis Venkraai.

Wilt u meer? Het oostelijk vennengebied doorkruist u via de wandeling Tussen Speijck en Van Eijck, 10km lang. Beide tochten tezamen lopen (20km) kan ook via de wandeling Verwennende Vennen.

Wilt u nagenieten van of meer weten over Oisterwijks historie en omgeving, bezoek dan eens Oisterwijk in beeld; in de submenu's van de paarse balk vindt u heel veel interessant (video)materiaal.

Startpunt Tussen Reusel en Rosep

Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Oisterwijk
Van Tienhovenlaan 4
5062 SK Oisterwijk

coördinaten: N51.56360 E5.19820
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

16 reacties

1 maart 2024   

foto
Reactie
Leuke wandelpool met Frans. Mooie route met nu hoog water, natte paden en modder. We hebben moeten struinen, omlopen en klunen! Genoten dus. Aanrader!
Door Evert Jan

1 maart 2024   

foto
Reactie
Ondanks de soms erg drassige paden toch weer genoten van deze mooie afwisselende wandeling. Door elkaar hier en daar te helpen zijn we er toch weer in geslaagd om droog het eindpunt te bereiken. Gezellig in het Groot Speijck nog even nagekletst.
Door Suske

24 februari 2023   

foto
Reactie
Vandaag genoten van deze mooie wandelpoolwandeling met een gezellige groep. We liepen langs beken en prachtige vennen, 'n echte verwen wandeling. Na afloop gezellig nog even nagekletst onder het genot van 'n lekker bakske, in restaurant Groot Speijck.
Door Suske

4 oktober 2021   

foto
Reactie
Inderdaad een hele mooie route, in een heel rustig deel van de Oisterwijkse vennen. Nog niet veel herfstkleuren, wel veel bovisten (dachten we) en tamme kastanjes!
Door Bee en Suus

27 augustus 2021   

Reactie
Route kort qua afstand, maar groots qua natuur met de vele vennen, het bos, de verrassende Reusel en Rosep en de bloeiende heide. Veel bankjes om van al dit moois te genieten. Route is zeer goed beschreven.
Door Fotofreaky

14 juli 2021   

Reactie
Mooie afwisselende route.
Door Paul en Ans Arts

26 april 2021   

Reactie
Maandag deze prachtige route met mijn zoon gelopen. Erg afwisselend met mooie vennen, een mooi riviertje en een prachtig heideveldje. Deze route was mooier dan de route: "Tussen Speijck en van Eijck ". Pluim voor de routemaker.
Door Fam. M.F. Sinke

3 november 2020   

foto
Reactie
Oisterwijk op z’n mooist in deze tijd. Herfst met nog veel paddenstoelen en kleurend blad. De prachtige vennen en bankjes om van al dit moois te genieten. Helaas geen horeca vandaag. Want dat is dubbel genieten.
Door Nico en Corry

3 juli 2020   

foto
Reactie
Geweldig mooie route. Ondanks het massatoerisme in Oisterwijk is deze wandeling zeer rustig. Je wandelt langs mooie vennen en kabbelende riviertjes, door de bossen en kleine heideveldjes De route is daarom zeer gevarieerd en verrassend.
Door Geert

30 december 2019   

foto
Reactie
Veel zon, veel zin, veel vennen: prima combinatie voor een eindejaarswandeling ! We laten ons graag 2x verwennen, dus deelden we Verwennende Vennen in tweeën. Ook deze route is een aaneenschakeling van mooie paden en vennen in alle soorten en maten!
Door Harm en Tiny

12 december 2018   

foto
Reactie
Prachtige route, niet te lang, maar vol verrassingen. Bladerloze bomen met schitterende stammen en takkenstelsels blijven je boeien. Al slingerend langs talloze vennen zie je adembenemende spiegelbeelden van de natuur in deze waterpartijen. Heerlijk!
Door Jan

16 november 2018   

foto
Reactie
De aanvankelijke mist trok snel op en gaf ruimte aan de zon om de prachtige herfstkleuren uit te lichten. Nog niet in het vennengebied geweest? Snel doen! Wat een mooie tocht. En de zilverreigers bij het Kolkven: super!
Door Anneke

4 november 2018   

Reactie
Een pareltje, deze nieuwe route! Vanuit station Oisterwijk naar Groot Speijck is een half uur lopen. Dat kon er gezien de bescheiden lengte van de wandelroute nog makkelijk bij op deze mooie zonnige herfstdag.
Door Sjan

2 november 2018   

foto
Reactie
Bekend gebied, maar toch boordevol verrassingen. Kolonie van 35 zilverreigers langs het Kolkven. Romantisch pauzeren in boscafé Kraaiven. Groot zonovergoten veld met gagel. De vennen staan gelukkig weer vol water. Topdag.
Door Freek en Liesbeth

19 oktober 2018   

foto
Reactie
U wandelt maar liefst langs acht vennen met verrassende doorkijkjes. Deze goed beschreven en afwisselende wandeling is voor de natuurliefhebber een regelrechte aanrader.
Door Frans

30 september 2018   

foto
Reactie
Een wandeling met leuke paadjes langs acht vennen. Maar ook het bosgedeelte van de route en de riviertjes zijn de moeite waard. Boscafé Venkraai is een leuke pauzeplek.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"