Dal van de Hagmolenbeek

15 km of 18 km

Startpunt

Spoolder Proeven & Proosten
Onze Lieve Vrouwestraat 2
7497 MA Bentelo

coördinaten: N52.22640 E6.68312

Introductie

Deze wandeling tussen Bentelo en Beckum voert u door het dal van de Hagmolenbeek. Het eerste deel van de route gaat over de oever van de voor een deel gekanaliseerde beek. U zet uzelf over met een voetveer en loopt dan langs een wijngaard, stuwen en koebruggetjes. Verderop herneemt de beek zijn natuurlijke loop met meanders en cascades. Voor Beckum buigt de route af naar het zuiden en wandelt u over smalle wegen en slingerende bospaden terug naar Bentelo, door een afwisselend landschap van boerenland en enige bossen. Dit gebied valt grotendeels onder Landgoed Twickel, wat te zien is aan de kleur van de luiken van de boerderijen. De wandeling eindigt met een lus over de hoger gelegen Bentelose es. Wie de route inkort komt niet over de es.

Praktische informatie

Bij het startpunt is naast de kerk tegenover café/ijssalon Spoolder een ruime gratis parkeerplaats.
De route is te bereiken per bus. Kies richting Bentelo en stap uit bij halte RK Kerk.
Horeca vindt u bij het startpunt: Spoolder Proeven & Proosten en halverwege in Beckum: Café Halfweg. Dit ligt op 500m van de route.

De route gaat halverwege door een weiland waar honden niet zijn toegestaan. Hiervoor is een alternatieve route aangegeven.
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

3 reacties

18 januari 2023   

foto
Reactie
Omdat er zonnig weer voorspeld was, kozen we deze route door het half open Twentse landschap. Dat pakte goed uit! Het was lekker lopen langs de Hagmolenbeek, over de landerijen van Twickel, over de Bentelerheide en door het boerenland. Weer genoten!
Door Janneke

26 juni 2022   

Reactie
Mooie route die een goed beeld geeft van het oude en moderne Twentse landschap. Goede routebeschrijving.
Door Annie en Ben van Lochem

14 april 2022   

foto
Reactie
Een oer-Twentse wandeling langs idyllische plekjes op onbekende paden. Ik was op deze zonnige dag net voor het lange paasweekeinde de enige wandelaar die genoot van al het moois! Op de verharde boerenweggetjes wel lokaal verkeer, ook dat is Twente.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"