De Verloren Beek

10 km of 15 km

Startpunt

Parkeerplaats Wisselse Veen
Boerweg 20
8162 RA Epe

coördinaten: N52.33730 E5.92857

Introductie

Deze afwisselende route voert u eerst door het Wisselse Veen, langs de Verloren Beek. Deze beek dankt zijn naam aan het feit dat hij in het verleden geen economische betekenis had. Via een stuk bos en een stiltegebied komt u bij de Tongerense Heide terecht. U wandelt over Landgoed Tongeren en beklimt de Tongerense Berg. Dit is een 'berg' met een hoogte van 32,1 meter.
De route gaat nagenoeg helemaal over onverharde paden, soms brede zandpaden, soms ook smalle eenmanspaadjes. Met name na veel regen kan de grond hier en daar behoorlijk drassig zijn.

Praktische informatie

De postcode van het startpunt is gebaseerd op Boerweg 20. Als u vanaf Epe/Nunspeet/'t Harde komt, moet u hierna nog ongeveer 400m doorrijden. U vindt P Wisselse Veen rechts van de weg. Komt u vanaf Vaassen/Emst, dan gaat u op de Veenweg met de bocht mee naar rechts. Na ongeveer 200m vindt u P Wisselse Veen aan uw linkerhand. Dit is ongeveer 400m voor Boerweg 20.
Met dank aan de routemaker(s) Agnes en Jan Disco en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

28 reacties

29 augustus 2023   

Reactie
Wat een mooie wandeling, met een duidelijke routebeschrijving. En de stilte! Voor iemand die onder de rook van Schiphol woont is dit een kadootje. Bijna geen andere wandelaars gezien. Zittend op een bankje werden we verrast door een hazelworm.
Door Henk en Anneke

7 juli 2023   

foto
Reactie
Voor de af'wissel'ing gekozen voor de hei (doorsteek van 1 naar 3). Geen paars maar wel een 'zee' van frisgroene bosbessenstruiken. We zagen schaduw opzoekende schapen (29º), een rupsendoder met prooi en een prachtig uitzicht vanaf de heuvel.
Door Harm en Tiny

27 januari 2023   

Reactie
Een prachtig afwisselende wandeling gedeeltelijk door een stilte gebied. Ondanks het sombere weer genoten van stilte, uitzicht en de omgeving.
Door Maria Klappe

28 juni 2022   

foto
Reactie
Hoog tijd om na vijf jaar eindelijk het prachtige Wisselse Veen te ontdekken. In de inkorting konden we ook weer van een mooi deel van de heide genieten. Tot onze verrassing zagen we daar zelfs een adder, een hazelworm en een zandhagedis!
Door Harm en Tiny

27 mei 2022   

Reactie
Wat een schitterende wandeling, echt een aanrader! Vol afwisseling in de natuur (wij deden de 15 km) en wàt een stilte heerst hier nog... Wij liepen op de vrijdag na Hemelvaartsdag en kwamen slechts sporadisch andere wandelaars tegen.
Door Joke Groenenberg

14 oktober 2021   

Reactie
Hele mooie en verrassende wandelroute.
Door Cornelieke en Joke

9 oktober 2021   

foto
Reactie
Met heerlijk weer een deel van deze mooie, goed beschreven, route gelopen. Heidevelden zijn, ook al zijn ze uitgebloeid, altijd schitterend. De spinnenwebben zijn weer mooi zichtbaar met allemaal dauwdruppeltjes er op. De herfst is in aantocht.
Door JvG

7 september 2021   

Reactie
Een wandeling die de naam De Mooiste Routes eer aan doet. Op een warme dag genoten van open gebied, bos en voornamelijk bloeiende heidevelden. We liepen in een wandelpool 15 km. De lunchplek op 2/3 van de wandeling bij het ven is fraai gelegen.
Door Marian

20 september 2020   

Reactie
Ook al was de hei intussen uitgebloeid, het blijft een prachtige route. De grote stukken glooiende heidevelden, de afwisseling van bos, hei en een enkel ven, en het weer heel andere karakter van de Verloren Beek maken deze wandeling tot een topper.
Door Guus

16 september 2020   

foto
Reactie
Een heerlijke en afwisselende wandeling door bos en hei gemaakt. We liepen ook langs weilanden met veel bloemen en mooie vergezichten. Goed voor een dag wandelplezier.
Door Loes en Theo van den Dool

7 september 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige route. Hoe langer je loopt, hoe mooier het wordt.
Door Janneke

24 augustus 2020   

Reactie
Prachtige route over de mooie heidevelden van de Tongerse heide bij Epe. Afwisselend met veel geaccidenteerde heide vergezichten.
Door Leen

19 augustus 2020   

Reactie
Wie de heide bij Epe op zijn mooist wil zien moet binnen nu en 1 week deze wandeling gaan lopen. Wat een paarse pracht op een zonnige dag. Ook zorgen de bospercelen voor de nodige verkoeling.
En een schaapskudde maakt het plaatje helemaal compleet.
Door Ton Baars

12 januari 2020   

foto
Reactie
De ingekorte route was prachtig door de afwisseling in wandelgebied en vergezichten. Een prachtige wandeling die ook in een ander jaargetijde prima te lopen is.
Door Saskia en Jan

8 september 2019   

foto
Reactie
Vandaag deze prachtige route gelopen. Helaas had de heide zijn mooiste tijd gehad maar we hebben ondanks dat ontzettend genoten. En wat een rust...……….
Door Ina

19 augustus 2019   

foto
Reactie
Prachtige route. Wat is de heide mooi!
Door Irma Blaauw

16 augustus 2019   

foto
Reactie
Wat een mooie gevarieerde route, leuke paadjes, smalle kronkels, onverwachte uitzichten. Onderweg de schaapkudde kunnen bewonderen en natuurlijk de mooie bloeiende Tongerense heide. En hier een echte imker aan het werk gezien.
Door Gert Wagenvoort

1 oktober 2018   

foto
Reactie
Een uitstekend beschreven route door een prachtig stuk noord Veluwe. 15 km genieten van de boeiende natuur, super!
Door Marion en Fred den Hertog

18 september 2018   

Reactie
Een erg mooie wandeling hebben we gemaakt. We hebben genoten van bos en hei, van vergezichten en het prachtige beekdal. Ondanks de droogte was er hier en daar nog een vennetje te zien. Een mooie tocht en zeer de moeite waard om te lopen en te genieten.
Door Loes en Theo van den Dool

25 december 2017   

Reactie
Een prachtige afwisselende, goed beschreven wandeling. Door de nattigheid wat zoeken om droge voeten te houden. Een aanrader, zeker voor de zomer.
Door Tjarda

20 augustus 2017   

foto
Reactie
In deze tijd van het jaar met de prachtige bloeiende heidevelden een toproute. Wij liepen de route vanuit Vierhouten met een extra 8 km. Een pareltje van DMR.
Door Marion en Fred

16 augustus 2017   

foto
Reactie
Gekozen voor alternatieve inkorting (van 1 naar 3) omdat we nu vooral wilden genieten van bloeiende heide. Wat een schitterende kleurverschillen in het landschap! Paars, donkergroen en geelgroen. In de natte heide ook de hemelsblauwe klokjesgentiaan!
Door Harm en Tiny

25 maart 2017   

foto
Reactie
Op deze prachtige lentedag was het heerlijk om De Verloren Beek te wandelen. Veel heide, maar al bloeit die niet, dan is het toch mooi om eroverheen te wandelen. Ik kwam maar heel weinig wandelaars tegen, wat een rust in deze omgeving!
Door Mieke Timmer

13 maart 2017   

foto
Reactie
Wat een prachtige route vol met vennetjes (nu extra veel) en heide, afgewisseld met bossen en weide. Leuke smalle paadjes. De specht en de kiekendief die zich lieten horen en het wild, waarvan we alleen de sporen hebben gezien. We hebben genoten!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

25 oktober 2015   

Reactie
Prachtige herfstdag met zon en weinig wind. Wandeling goed beschreven en voert door heidevelden afgewisseld met bos. Prachtige heide, die zal in bloei ook erg mooi zijn. Veel omgewoelde aarde van de zwijnen. Aanrader!
Door Martine

28 augustus 2015   

foto
Reactie
Prachtige paarse wandeling, nu de hei bloeit. Opvallende afwisseling van vennetjes, lappen heide en ook nog bos. Er zijn aantrekkelijke niveauverschillen in het terrein. Zelfs enkele toppen w.o. de Tongerense Berg vallen er te beklimmen. Aanbevolen.
Door Wiebe de Bruin

23 augustus 2015   

foto
Reactie
Prachtige route. Vooral nu de heide bloeit.
Door Jan en Ans

29 juli 2015   

Reactie
Een prachtige route in alle seizoenen. Verrassende kleine paadjes en mooie vergezichten over de heide. Geweldig genoten!!
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"