Zierikzee en Plan Tureluur

13 km of 16 km

Startpunt

Parkeerplaats Boerenerf
Boerenweg (helemaal aan het einde)
4301 SG Zierikzee

coördinaten: N51.65490 E3.88644

Introductie

Deze wandeling start en eindigt bij de Oosterscheldedijk. Hier kunt u genieten van het uitzicht op Noord-Beveland, de Zeelandbrug en de kustlijn van Schouwen. U verkent Zierikzee, de grootste stad op Schouwen-Duiveland. Het is een oude handelsstad met talloze monumenten en fraaie gevels. Verder kunt u genieten van de nieuwe natuur in Plan Tureluur.
In het buitengebied gaat de route overwegend over verharde paden en rustige wegen met een enkel stukje wandelpad.

Praktische informatie

Het startpunt is het gratis parkeerterrein aan het einde van de Boerenweg.
Reist u per OV dan kunt u in Zierikzee bij het busstation beginnen.
In Zierikzee vindt u volop horeca, leuk voor een stop onderweg.
Onderweg komt u langs het Stadhuismuseum van Zierikzee, di-zo geopend vanaf 11 uur.
Let op: u kunt de korte route van 13 km alleen lopen van 15 juli tot 1 oktober.
Met dank aan de routemaker(s) Janet Vleeshouwer, Piet Dekker en Angela Roovers en aan de controleur(s) Ruud Mulder.

5 reacties

11 augustus 2023   

foto
Reactie
Een aardige wandeling die niet alleen door het centrum van Zierikzee voert, maar ook over het algemeen geasfalteerde paden door het Nationaal Park Oosterschelde.Met uitzondering van Zierikzee is er in de buitengebieden geen horeca aanwezig.
Door Ruud Mulder

17 juli 2021   

Reactie
Op een perfecte zonnige dag deze route gelopen. Geparkeerd in het centrum en zo geëindigd in Zierikzee, dat beviel me beter. Verder alleen maar moois gezien; veel vogels, planten, nationaal park Oosterschelde en natuurlijk schitterend Zierikzee. Top!
Door Daniël

15 juni 2021   

Reactie
Het eerste stuk t/m de stadspoort van Zierikzee kon ons bekoren. Het tweede stuk met zijn lange rechte graspaden en het lange asfaltpad aan de voet van de dijk kon m.u.v. de leuke vondst van de ingelijste blik op Zierikzee kon ons niet erg bekoren.
Door Annie en Ben van Lochem

14 mei 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisseling in deze wandeling. Stad, polder, natuur en Oosterschelde. Nu nog veel weide- en watervogels zoals kievit, kluut, lepelaar, verschillende ganzen en eenden. Dat zullen er tijdens de vogeltrek nog vele malen meer zijn.
Door Ad

26 april 2021   

foto
Reactie
Mooie en afwisselende wandeling: zee, wind, stad en akkers. Prima beschrijving en leuke informatie voor onderweg. Koffie to go op veel plekjes in het centrum. Kunst bij de kerk: "Pluis" bescherming van de visnetten uit de bodemvisserij.
Door Bee en Suus

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"