Op naar de Gulpenerberg!

wandelroute - 16 km

Wie gaat de uitdaging aan om 'heuveltjes' te trotseren. Het plaatsje Gulpen ligt in een dal er moet dus meteen een hoogteverschil worden overwonnen: Op naar de Gulpenerberg!
De wandeling gaat over veldwegen, af en toe een stukje verharde weg, door bos en het bronnenbosje de Nutbron. Dit laatste was vroeger een waterwingebied. Bij slecht weer kan dit gedeelte erg modderig zijn en kunt u desgewenst kiezen voor het aangeboden alternatief.
Een ding is zeker: u zult volop genieten van het panoramisch landschap dat zo typerend is voor het Heuvelland.

Praktische informatie

Vlakbij het startpunt kunt u op Willem Alexanderplein gratis parkeren. Dit plein grenst aan Deken Schneidersstraat. Gebruik voor uw navigatieapparatuur: Schoolstraat (5), Gulpen.
Openbaar Vervoer: het startpunt bevindt zich ongeveer 250m van de halte: Gulpen Busstation.
Tegenover het startpunt, aan de andere zijde van de Rijksweg, bevindt zich aan Markstraat horecagelegenheid Grand café Neubourg.
Ongeveer halverwege de route kunt u naar een van de horecagelegenheden in het dorpje Epen wandelen, ongeveer 250m van de route verwijderd.

Startpunt Op naar de Gulpenerberg!

Kunstwerk Smeltkroes van de evolutie
Deken Schneidersstraat
6271 JC Gulpen

coördinaten: N50.81480 E5.89265
Met dank aan de routemaker(s) Lenie Damsma en aan de controleur(s) Roelof Zantinge.

21 reacties

10 oktober 2023   

foto
Reactie
Prachtige route met vele verschillende paden en vergezichten, ik had ook wel heel mooi weer en dan nog het begin van herfstkleuren, meer kun je je als wandelaar niet wensen.
Door Freek Jansen

23 juli 2022   

Reactie
Deze wandeling is geweldig in alle weersomstandigheden, ook met warm weer. Je loopt veel onder het groen. Prachtig afwisselend natuurgebied. Ik ga deze zeker nog eens in de herfst lopen.
Door Gonnie Wijnands

23 juli 2022   

Reactie
Aangename a/d Gulp gelegen Grand Café Neubourg gaf heerlijk koffie moment. We begonnen met een uitdagende klim, waarna de veelzijdige-boeiende-verrassende tocht ons overweldigde met schoonheid. Deze tocht krijgt van mij een 10! Als herfstpool op 29-10!
Door Willie Jacobs

5 december 2021   

Reactie
Een prachtige uitdagende wandeling. We liepen op een wat regenachtige dag, maar de uitzichten waren mooi. Stevige klimmetjes, zeker als de paden door de regen nogal modderig zijn. We gaan deze route met mooi weer zeker nog eens doen.
Door JanWillem en Martine

13 september 2021   

Reactie
Wat een super mooie wandeling! Heel afwisselend met akkers en bos. Wel een uitdaging voor de benen, maar zeker de moeite waard!
Daarom 5 sterren!
Door Danielle en Tamara

6 juni 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met mooie vergezichten en uitdagende klimmetjes. Tip: ga aan het begin van de 14% afdaling links door het klaphekje en loop door de bloemenweide. Dan heb je geen last van de snel afdalende wielrenners op de asfaltweg ernaast.
Door Marien

1 mei 2021   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling door dit fantastisch mooie landschap. Gelopen met een aantal andere wandelaars die eensluidend het een prachtige route vonden, die alles in zich had. Vooral het eerste deel fantastische vergezichten!
Door Diana

30 oktober 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandeling welke alles in zich heeft voor een Limburgse tocht.: Vergezichten, bos, velden en natuurlijke heuvels en dalen. Sommige zijn best pittig, maar dan ervaar je ook waar je bent. Chapeau.
Door Cor en Els van Oorschot

7 oktober 2019   

foto
Reactie
Wat een prachtige route!! We hebben écht van het begin tot het einde genoten.
Door Inge Klapdoor

13 augustus 2019   

foto
Reactie
Prachtige route met mooie uitzichten over het Limburgse heuvel landschap. Ook mooi is het deel dat door de bossen gaat. De route bevat het nodige klim en daal werk.
Door Peter

3 april 2019   

Reactie
Zeer afwisselende wandeling, zeker in het voorjaar met de bloesem en de vogels die volop zingen. Onze eerste zwartkoppen gehoord!
Door Tineke en Mike

16 februari 2019   

foto
Reactie
Een geweldige wandeling ... uit volle overtuiging 5 sterren!
Door Paul en José

26 januari 2019   

foto
Reactie
Ondanks bar weer deze route gevolgd om te trainen voor een hike. Veelal onverharde paden (met dit weer best modderig) en veel stijgen en dalen. Fantastisch landschap met veel bosjes, coulissen en holle wegen. Zelden zo'n mooi landschap gezien.
Door Sjaak

4 november 2018   

Reactie
We hadden een fantastische middag. Een wandeling met veel afwisseling, stevige hellingen ( bijna 400 hoogtemeters ), mooie vergezichten, weilanden, bospaden.
Door Elisabeth en Steven

24 oktober 2017   

foto
Reactie
Voorgaande reacties spreken voor zich, een toproute!
Door Frits Talsma

11 augustus 2017   

foto
Reactie
Een pittige wandeling, zeker als het gras en de paden behoorlijk nat zijn. Maar ondanks het niet zo beste weer was het genieten van het mooie landschap. En natuurlijk van de uitzichten, leuke paadjes, en het oversteken van de weilanden.
Door Mieke Timmer

8 juni 2017   

foto
Reactie
Samen met mijn vrouw deze mooie route gelopen. Mooie vergezichten en erg afwisselend. Vooral van de eenmanspaadjes hebben we genoten. Een pluim voor de routemaakster.
Door Fam. M.F. Sinke

14 februari 2017   

Reactie
Prachtige route door het Zuid-Limburgse landschap. Veel afwisseling met bos en dwars door weilanden. Klimmen en dalen. Een echte aanrader.
Door Paul Strijbosch

26 juni 2016   

Reactie
Prachtige route door het on-Nederlandse heuvelland. Nauwelijks asfalt, bijna geen auto's.
Door Guus van Boven

3 oktober 2015   

foto
Reactie
Mooie pittige route met prachtige vergezichten. Routemaker bedankt voor deze geweldige wandeltocht.
Door Egbert & Bernadet

10 september 2015   

foto
Reactie
Een prachtige afwisselende wandelroute met diverse korte stijgingen. Je wandelt door bossen, heuvelachtige weiden en dorpjes.
Door Hub Scheepers

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"