Adellijke Lanen

wandelroute - 9 km of 14 km

Deze wandeling voert u door enkele stillere gebieden van het adellijke landgoed De Eese. Het bos is vrij vochtig door keileem in de ondergrond. Dit is in het bos merkbaar onder andere door de aanwezigheid van vennen en een grote rijkdom aan paddenstoelen. Er komen ook zeldzame dieren en planten voor. De route maakt vooral gebruik van onverharde en goede begaanbare bospaden.

Praktische informatie

Langs de route is alleen horeca in Wilheminaoord is (op ruim 700m van de route) Cafetaria - Eethuis Family Wilhelminaoord.

Startpunt Adellijke Lanen

Braamweg, Eesveen
Braamweg 2
8347 WH Eesveen

coördinaten: N52.84067 E6.13202
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Roelof Zantinge.

7 reacties

24 september 2023   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door een mooi bos en haast niemand tegengekomen tijdens de wandeling. Naast de adellijke lanen, zijn het landgoed en de rode gebouwen het hoogtepunt van de wandeling. Modderige paden, omdat ze bezig zijn met het bos.
Door Saskia en Jan

4 oktober 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Leuke éénmanspaadjes, maar ook veel brede zandwegen waar zo te zien veelvuldig op gereden wordt door trackers.... Maar de natuur is prachtig, Heerlijk rustig, bijna niemand tegengekomen.
Door Ina van der Goot

1 juli 2022   

foto
Reactie
Mooie route langs indrukwekkende lanen. Veel door het bos gelopen en zelfs wilde orchideeën gezien. De rode gebouwen van het landgoed zijn natuurlijk het hoogtepunt van deze route.
Door Evelien en Ellen

12 februari 2021   

foto
Reactie
Ondanks de sneeuw waren de paden goed zichtbaar maar helaas niet altijd even goed begaanbaar doordat er zwaar beladen vrachtwagens met hout door de bossen reden. Verder afwisselende wandeling en ook nog 2 reeën gezien.
Door Lieneke en Mirjam

23 oktober 2020   

foto
Reactie
Met super herfstweer ongeveer de helft gelopen en genoten van de natuur terwijl de zon door de mist brak. Aantal personen gezien gedurende de wandeling: 0. Pure rust.
Door Aad en Maaike van Dorp

22 oktober 2020   

Reactie
Wij liepen de 9 km. Prachtige wandeling. Bijna helemaal onverhard. Mooi landgoed met veel afwisseling, zoals gemengd bos, vennetjes, stukje hei, stukken weiland en prachtige lanen. Ook lekker rustig, geen auto’s, fietsen of mountainbikers.
Door Teartse van der Zee

29 april 2020   

foto
Reactie
Onlangs heb ik de route gecontroleerd. Een mooie route in landgoed De Eese. U vindt er een landhuis, heide en vennen en een optische laan. Alles zeer de moeite waard.
Door Luuk Jacobs

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"