Gouden Heide

9 km of 13 km

Startpunt

Restaurant De Zessprong
Dortherdijk 6
7215 LC Joppe

coördinaten: N52.19780 E6.24754

Introductie

Gouden Heide is een gevarieerde wandeling over de Gorsselse Heide met zijn wuivende pijpenstrootjes. U komt langs een mooi ven, waar u met een beetje geluk verwelkomd wordt door een heus kikkerkoor. Verder wandelt u door bos en langs boerenland, hoofdzakelijk over bospaadjes en zandwegen. Wie de route niet inkort, maakt aan het eind van de wandeling een lus over landgoed 't Joppe.

Praktische informatie

Kijk voor de openingstijden van De Zessprong op hun website. Onderweg is geen horeca, maar na ruim 6 km komt u wel langs een fraaie picknickplaats.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

10 reacties

22 februari 2024   

foto
Reactie
In deze prachtige omgeving al vaker gelopen. Alleen zou ik deze route nu even overslaan i.v.m. met het vele water. We hebben er maar alternatieve route van gemaakt, sommige stukken zijn niet begaanbaar en staan onder water. Was wel mooi om te zien.
Door Han

29 juli 2023   

foto
Reactie
Vandaag deze mooie route nog maar eens gelopen. Het blijft genieten en de heide bloeide ook al.
Door Harry en Marian

16 september 2021   

foto
Reactie
Aardige route, maar er zijn veel mooiere hier in de buurt (ook van DMR). Idd een leuke pauzeplek (2 bankjes). Mochten deze bezet zijn loop dan iets door tot je op de hei komt, hier kort achter elkaar ook 2 leuke pauzeplekjes.
Door Patricia

15 juni 2021   

foto
Reactie
De korte variant gelopen. Zeer afwisselend landschap, erg de moeite waard. Veel bloeiende planten waaronder heidekartelblad en margrieten. Overal zingende boompiepers en gekraagde roodstaarten ter begeleiding.
Door Tineke Hirschler

16 april 2020   

foto
Reactie
GEWELDIG ❤️
Door Marian en Harry

16 januari 2020   

foto
Reactie
Een prachtige winterwandeling, de lus over landgoed 't Joppe voegt extra toe aan deze route.
Door Ria

17 augustus 2019   

foto
Reactie
Vandaag met volle teugen genoten van deze prachtige wandeling. Door bos, over heidevelden en door boerenland gewandeld over mooie paadjes. En jawel, de heide stond in bloei!! Schitterend!
Door Jan en Willy ter Haar

10 juli 2018   

foto
Reactie
Een hele fijne wandelroute met verrassende mooie stukjes van de Gorsselse Heide. Was vandaag super wandelweer. De extra lus van 4 km is zeer zeker de moeite waard. Goed beschreven dus een aanrader.
Door Marion en Fred den Hertog

7 mei 2017   

foto
Reactie
DMR doet haar naam weer eer aan! Wat een prachtige route. Het is nu natuurlijk ook extra mooi door al dat frisse groen en heel veel fluitenkruid
Wij hebben volop genoten.
Door Marian Ligtenbarg

13 januari 2017   

foto
Reactie
Alweer zo'n mooie wandelpool, dit keer met Janneke. Met volle teugen genoten van dit fraaie stukje Nederland en wat een rust! Bos, heide, watertjes en als cadeautje een laagje verse sneeuw. Smaakt naar meer..!
Door Joha

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"