Borg en Blauwestad

29 km of 48 km

Startpunt

Camping Wedderbergen
Molenweg 2
9698 XV Wedde

coördinaten: N53.08725 E7.07552

Introductie

Borg en Blauwestad is een prachtige fietsroute over merendeels smalle schelpenpaadjes en vrijliggende fietspaden. De tocht leidt u eerst door natuurgebied De Gaast met knotwilgen en poelen, fazanten en hazen. Dan door Bellingwolde, één van de mooiste dorpen van Groningen. Via het karakteristieke vestingstadje Oude Schans gaat het naar Winschoten.
Geschiedenis is er onderweg volop. In Heiligerlee fietst u tussen museum De Slag om Heiligerlee en het Klokkengieter Museum door. En in Midwolda komt u voorbij de Ennemaborg; dit schitterende landgoed is te bezichtigen. Via oude lanen fietst u richting Blauwestad, het meest spectaculaire landschapsproject sinds de drooglegging van de IJsselmeerpolders. Hart van het plan is de aanleg van een nieuw meer van zo'n acht vierkante kilometer en een compleet nieuwe woonwijk. Tot voor kort het thuisland van de graanboeren; al eeuwenlang: het Oldambt. Al doortrappend komt u dan nogmaals in Winschoten. Heeft u tijd over dan kunt u het centrum in of het Nationaal Busmuseum bezoeken.

Praktische informatie

De route is ook te starten vanaf NS station Winschoten.
Met dank aan de routemaker(s) Marijke Bebingh en Thijs Bebingh en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

1 reactie

11 september 2020   

foto
Reactie
Mooi gefietst door het natuurgebied De Gaast, Bellingwolde, Oudeschans en landgoed Ennemaborg. Rond Winschoten en Heiligerlee ondervonden we wel enig last van het vele verkeer.
Door Marianne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"